POLICIJA ŠTITI LJUBAV LGBT

Što su se pomamili ovi LGBT oko parade? Ko im smeta da se vole po kućama i stanovima? Šta im znači šetnja uz pomoć policije? Sva crnogorska policija treba da se šćuka da bi ih odbranila! Od koga? Od njih samih. Kao da su kriminalci pa jedni drugima duguju nešto, ne daj bože. Pa da se ne bi pobili policija treba da se o jadu zabavlja.
Biće ipak da stanovništvu LGBT policija treba da štiti ljubav?! Svašta.

Žao mi je one kojima za ljubav treba zaštita policajaca. Kome su policajci omogućili slobodnu ljubav i kad? Treba da voliš nekog uz dežurstvo policajca, da ti policajac svijeću drži! U kom je to filmu bilo?
Ispade ministar Ferhat Dinoša najveći Crnogorac iako je Albanac, nacionalna manjina u Crnoj Gori. Neće da podrži paradu iako se vrši pritisak na njega. Izgleda će biti mačen sa tog mjesta. Ostao je dosljedan tradicionalnim vrijednostima  naroda Crne Gore i po tome će biti upamćen.
Otkad znam za sebe u Crnoj Gori se izraz peder  uvijek pogrdno koristio. Kad nekog muškarca ‘oćeš da nagrdiš, to mu kažeš. I lezbača je, u tradiciji ovog naroda, vazda bila avetna žena. Novi „stručnjaci za sve i svašta“ mogu reći da je to loša tradicija i da oni žele da je preprave. Neka pokušaju ali  treba da znaju da je to śeme davno posijano i da ima strašan korijen.

Žao mi je što će se stručnjaci prevariti u računu. Žao mi je i LGBT u ovoj zemlji i na planeti Zemlji. Ali, žao mi je i ostale invalide i đecu bez roditeljskog staranja. Žao mi je i stare i nemoćne, usamljene, očajne i bolesne… Ipak, najviše mi je žao humane i normalne, mentalno zdrave, koji najviše trpe sve ove jade. Njih je veoma malo na planeti Zemlji kažu vrhunski naučnici. Oni najbolje vide mentalnu poremećenost savremenog čovjeka, koja je počela prije više od 50 godina, u zemljama razvijenog kapitalizma. O tome je pisao beskompromisni kritičar savremenog kapitalističkog sistema, naučnik Erih From.

Ali, savremeni čovjek ne voli da čita dobre knjige jer ima savremenu religiju – televiziju. Tu je sve prežvakano i pitko.

Jadni humani i normalni! Neće ih većina jer poštuju život i ljudsku solidarnost; znaju šta je bratska ljubav, istina i pravda. Ne poštuju otuđenost koja ugrožava sve duhovne kvalitete. Ovu manjinu najviše ne podnose direktori televizija – novih religija. Kao pravi menadžeri, nosači tuđeg mišljenja, idolopoklonici – direktori televizija ne podnose humane i normalne. Ne uklapaju se u njihovu koncepciju odbrane i zaštite otuđenih interesa.

Ne zaostaje za direktorima ni zamjenica ministra Bjanka, sa dva prezimena. Najavila je seriju radionica kako bi se, kako reče, povećalo znanje o LGBT te uzela dobra svota novca iz budžeta Vlade CG radi otvaranja Sigurne LGBT kuće.

Ne bi bilo loše da zamjenica Bjanka malo razmisli prije nego što krene u lobiranje. Možda bi bilo bolje prvo otvoriti Sigurnu kuću za mentalno zdrave – humane i normalne đe bi se okupljala crnogorska omladina koja nema nikakav prostor za izražavanje kreativnih potencijala. To je ona omladina koja razumije novi dom ljudskog roda a na margini je društva. Zašto bi država bila odgovorna samo za vaspitanje invalida a ne za vaspitanje talentovanih, svih uzrasta?

 

Prenešeno sa bloga Bosiljke Kankaraš [http://bosiljkakankaras.com]

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1383

Objavio dana tra 15 2011. u kategoriji Stav. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN