Počeo srpski sajam u Crnoj Gori

Podgorički sajam knjiga je još jedna manifestacija srpske kulture u Crnoj Gori. Organizatori su braća Uljarevići, vlasnici Gradskih knjižara i izdavačke kuće „Nova knjiga“ a predsjednik Umjetničkog savjeta je srpski književni „kritičar“ Marinko Vorgić.

Sajam će finansirati crnogorsko ministarstvo kulture jer se za to pobrinula doskorašnja savjetnica za izdavačku djelatnost ministra B. Mićunovića i suvlasnica Gradske knjižare – Lenka Tošić.
I supruga aktuelnog ministra kulture  stoji iza ove manifestacije jer je majka agencije MAPA
(vizuelni identitet ovogodišnjeg sajma).

Inače, srpski sajam u Podgorici, šesti po redu, je ove godine dobro upakovan. Ima mjesta za Univerzitet CG sa svojim bogatim izdanjima, program za studente i druge naučnike. Tu su i mladi sa hendikepom i centar za razvoj šaha „Dijagonale“. Biće i promocija DVD izdanja „Dodir Crne Gore“. Biće i gostovanja pisaca za djecu iz Srbije jer su crnogorski pjesnici za đecu nepodobni – pišu na crnogorskom pa nemaju izdavača.
I na kraju ono što je bilo na početku. Srpsku manifestaciju u Podgorici otvorili su crnogorski predsjednik Vlade Igor Lukšić i bosanski scenarista i kolumnista Dnevnog avaza Abdulah Sidran i biće otvoren do 10. maja.

A. Cerović

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1483

Objavio dana svi 5 2011. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

1 Komentar za “Počeo srpski sajam u Crnoj Gori”

  1. Rajko

    E neka je makar neko napisao nesto o ovome, makar i prosle godine… Je li ikad iko objavio koliko novca su oni dobili za sve te sajmove? Puno, puno i previse. Pokupise toliki novac od drzave(sto najvise boli) i sponzora za onu sramotu koja se zove sajam. A sto bi im se davao novac, pa oni naplacuju prostor svima koji dodju i to najskuplje u regionu i jos plus ulaznice

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN