Plesni anslambl i Kinez

Śutra veče KIC “Budo Tomović” ima dva događaja na raspolaganju i to u manjeviše isto vrijeme.

 

Plesni spektakl pod nazivom “Novogodišnji DREAM” biće održan u organizaciji Sportsko – plesnog kluba “Dream” u četvrtak, 8.decembra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

Novogodišnji dream donosi priču o đevojčici koja je usnila neobičan san. U tom snu čarobne vile prosuše svoju magiju i svi zaplesaše nesvakidašnji ples. Sve postade veselo, šareno, puno ljubavi i sreće.

U plesnoj priči učestvuju revijalne i početne grupe i formacije, solo i duo plesači.

Koreografije su pripremile Sanja Golović i Milena Bakić. Asistentkinje u okviru projekta su Jelena Radović i Ana Raković. Kostime je priredila Aleksandra Saška Moštrokol.

 

Predstava „Kinez“ (14+), rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta, ASSITEJ centra Crna Gora i Kotorskog festivala pozorišta za djecu, biće izvedena u četvrtak 8. decembra u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po drami Maje Todorović, a u režiji Anje Suše.

Komad dotiče mnoge tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve upravo đeca. Kroz naizgled jednostavnu priču o rađanju prijateljstva između dječaka i đevojčice i pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda, neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, odražavaju se daleko složenije teme o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost. „Kinez“ je priča o ljubavi, prijateljstvu i mašti. O čarobnjaku „Kinezu“ koji može da vidi šareni svijet drugačijim očima. Ovo je, takođe, priča i o današnjem vremenu, ali i o śećanju na neko drugo vrijeme koje nijesmo zaboravili i nikada nećemo.

Igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i hor Muzičke šloke „Vasa Pavić“, sa dirigentom Sašom Barjaktarović.

Kostimograf je Maja Mirković, scenograf Zoran Petrov, a kompozitor Igor Gostuški.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5292

Objavio dana pro 7 2016. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN