PJACA OD FILOZOFA: “(PER)VERZIJE LJUBAVI”

BEOGRAD 16.01.2014. Redakcija Ringier Axel Springer, Srecko Horvat hrvatski filozof i spisatelj, intervju za NIN, RAS foto/Petar Markovic

Projekcijom holivudskog klasika “Afera za pamćenje” u kinu Boka u Kotoru 27. jula počinje ovogodišnja “Pjaca od filozofa”.

Već drugoga dana, 28. jula program se premješta u novi prostor Jugooceanije (Dukley Art Center), đe su redom u 19 h i 21 h predavanja savremenih filozofa Mihaila Riklina (Rusija) i Lorana de Sitera (Belgija).

Sljedećeg dana, 29. jula, predavanja na temu ljubavi drže Srećko Horvat, dugogodišnji urednik “Pjace od filozofa”, te poznata izraelska sociologica Eva Illouz.

Ovogodišnja “Pjaca od filozofa” odmiče se od ustaljenih tema politike i društva, te se vraća srži filozofije – ljubavi. Na pitanje zašto baš ljubav kao tema, urednik Horvat odgovara: “Zašto ne? I ljubav je politika, a nema boljeg trenutka nego usred ljeta promišljati i prakticirati ljubav”.

otorArt Pjaca od Filozofa, Laurent deSutter: Cijena ljubavi 21 h, Mihail Riklin: Kada se ljubav pretvori u mržnju: o kulturnom razvodu

otorArt Pjaca od Filozofa, Laurent deSutter: Cijena ljubavi
21 h, Mihail Riklin: Kada se ljubav pretvori u mržnju: o kulturnom razvodu

Belgijski filozof Lauran de Siter još je provokativniji i na pitanje ima li smisla govoriti o ljubavi usred ljeta u Kotoru odgovara: “Nema smisla, i baš zato ima smisla”, te dodaje da je “cijena ljubavi je previsoka, ali ako ne platite previše, nikada je nećete dobiti”.

Sva će predavanja biti održana na engleskom, uz diskusiju publike, a organizator je osigurao simultani prevod. Nužno je dodati, sva su događanja u sklopu “Pjace od filozofa” besplatna.

Izjave predavača sa prve noći “Pjace od filozofa” možete naći ovđe.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3889

Objavio dana srp 24 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN