Pjaca od džeza

Od večeras počinje Pjaca od džeza u Kotoru. Tokom trajanja festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, publika će imati priliku da uživa uz različite sastave jazz muzike svake nedelje od 23h na Pjaci od muzeja.

Novi segment Don Brankovih dana muzike – Pjaca od džeza, nastao je kao briga za sve ljubitelje ovog muzičkog žanra, koji žive ili ljeti borave u Kotoru. Nakon uspješnih  nastupa Duška Gojkovića, Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova, Matije Dedića tokom prethodnih izdanja KotorArta, ovogodišnji džez segment obuhvata pet koncerata. U saradnji s klubom Evergreen, svake nedjelje tokom trajanja Festivala na Pjaci od muzeja predstaviće se jedan džez sastav iz Crne Gore ili regiona. Džez sezona biće otvorena u nedjelju 15. jula nastupom ansambla MP TRIO, čiji su članovi gitarista Miladin Peruničić, bas gitarista Davor Novak i bubnjar Ivan Ivanović.

MP TRIO čine gitarista Miladin Peruničić, bas gitarista Davor Novak i bubnjar Ivan Ivanović – umjetnici koje su obrazovanje sticali na muzičkim akademijama u zemlji i regionu i koji, pored aktivnog bavljenja muzikom rade kao profesori u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici. Domaćoj publici poznati su po originalnom repertoaru koji se, na pomalo eklektičan način, kreće od klasičnih džez standarda i obrada kompozicija „manuš“ muzike Đanga Rajharta, preko modernih fjužn džez i bluz kompozicija, do obrada pop i rok hitova. Svojom muzikom pokušavaju da spoje moderan džez zvuk s ritmovima i motivima svjetske i balkanske tradicionalne muzike, ne koketirajući ni s jednim od ovih pravaca posebno. Njihove izvedbe postaju još atraktivnije zahvaljujući konceptu improvizacije kao suštini džez stvaralaštva. Trio je nastupao s poznatim muzičarima kao što su Rambo Amadeus, Ivan Aleksijević, Ljuba Paunić, Elvir Bandić Banda, zatim Deniz Džana, Rendi Brejker, Gabrijel Straveli, Patri O’Liri, Bobi Sanabrija i dr. Objavili su dva singla – Blues shoes for Pitter Lemon i Hypowonder.

Za sve događaje Pjace od džeza ulaz je besplatan uz podršku Turističke organizacije Kotor.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6262

Objavio dana srp 15 2018. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN