”Pinokio” na dječijem festivalu

Predstava “Pinokio” Gradskog pozorišta Podgorica u zvaničnoj selekciji je Dvanaestog dečijeg pozorišnog festivala “Pozorište zvezdarište” u Beogradu koji će se održati od 20. do 26. novembra 2015.godine u “Zvezdara teatru” pod sloganom “Zvezda po zvezda-Zvezdarište”.

Gradsko pozorište će na festivalu nastupiti u neđelju, 22.novembra, sa početkom u 17 sati. Komad “Pinokio” za Gradsko pozorište režirala je Snežana Trišić, a u predstavi igraju: Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Ivana Mrvaljević, Pavle Ilić, Davor Dragojević, Ivona Čović/Anđelija Rondović, Branko Ilić, Goran Slavić, Sejfo Seferović i Dijana Dragojević.


Pozorišni festival “POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE” je regionalni takmičarski festival koji predstavlja najbolja scenska ostvarenja u pozorišnoj produkciji za đecu na području Srbije i zemalja u okruženju.

Na 12. Zvezdarištu predstaviće se 11 pozorišnih predstava za đecu i mlade iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore  koje će se takmičiti za festivalske nagrade. Inače, festival je selektivnog i takmičarskog karaktera, a prati ga stručni žiri sastavljen od pozorišnih stvaralaca i dječiji žiri. Oni dodjeljuju 7 nagrada u kategorijama: najbolja predstava festivala, tekst, režija, ženska i muška uloga, dizajn i animacija lutke a dječji žiri dodjeljuje 1. 2. i 3. nagradu za predstavu u cjelini. Nagrade stručnog žirija sastoje se od povelje i novčanog iznosa, a nagrade dječjeg žirija od povelje i opremljenog dječjeg likovnog rada. Dodjeljuje se i nagrada publike.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4473

Objavio dana stu 20 2015. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN