Peti SeaRock u Kotoru

10734002_924633930933982_2401788641492386927_nSeaRock odvijaće se 24. i 25. jula i ponuditi ono što je aktuelno i prepoznato kao najbolje u amerikani, alternativnom podžanru rok muzike koji obiluje sentimentalnošću, bogatom slikovitošću. Uz zvijezde ovogodišnjeg festivala koje dolaze iz SAD-a, grupu Lambchop, William Fitzsimmonsa, Chuck Propheta te italijanski bend Sacri Cuori, norveški Keine Angst, crnogorski Light under the black mountain i Antonio Sanchez i kurvini sinovi, te hrvatska kantautorka Irena Žilić.

5.SeaRock festival, Kotor 24-25 Jul
Ljetna pozornica, Stari grad.
Početak 20h…ULAZ BESPLATAN

24 JUL

LAMBCHOP ( USA )

SACRI CUORI ( ITA )

KEINE ANGST ( NOR )

LIGHT UNDER THE BLACK MOUNTAIN ( MNE )

 

 

25 JUL

WILLIAM FITZSIMMONS ( USA )

CHUCK PROPHET and STEPHANIE FINCH DUO ( USA )

IRENA ŽILIĆ ( CRO )

ANTONIO SANCHEZ I KURVINI SINOVI ( MNE )

 

 

 

Najzanimljiviji učesnik ovogodišnjeg SeaRock-a jeste William Fitzsimmons.

William Fitzsimmons je vrlo neobičan i poseban muzičar, rođen 1978 u porodici slijepih roditelja sa izuzetnim muzičkim darom, od kojih uči prve korake u muzici i kao veoma mlad savladava vještinu sviranja mnoštva instrumenata (gitara, klavir, benjo, melodica, ukulele, manodlina….). Ipak, po visokoj školskoj spremi Fitzsimmons je psihološki savjetnik i radio je dugo godina kao mentalni terapeut sa duševnim bolesnicima. Paralelno se nastavio baviti muzikom i od 2005 je diskografski aktivan. Prva dva albuma Until When We Are Ghosts (2005) i Goodnight (2006) objavljuje i snima u sopstvenoj produkciji a savremena kritika ga najčešće upoređuje sa Iron & Wine, Sufjan Stevens-om ili Ellioth Smith-om.

Sljedeća izdanja ipak snima u studijima, i za sada je iza njega pet albuma, od kojih je posljednji Lions izašao 2014. Najuspješniji do sada Lions (ko-produciran sa članovima Decemberists) prezentuje duboko lično i emotivnu priču, koja njegov indie folk sa primjesama elektronike podiže na viši nivo.

William Fitzsimmons je do sada osvojio brojne nagrade posebno od strane internet izdavača kao Itunes, pa ne čudi da su pregledi njegovih klipova premašivali milionske cifre.

 

 

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3879

Objavio dana srp 23 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN