PADA LI TO OVA VLADA?

E,ovo je pravo: svi su pobijedili, sve partije koje su ušle u crnogorski Parlament.

Evropska Crna Gora(DPS, SDP, LP) prvi put nema apsolutnu većinu ali ima najviše mandata. Demokratski front (PZP,NSD) udružio transnacionalne snage i osvojio nevjerovatnih 20 mandata.Pobijedila je i SNP jer su neki važni ljudi očekivali njen raspad (9 mandata).Pozitivna Crna Gora je multietnička, multinacionalna, nova partija, prvi put na izborima najveći je pobjednik jer je na put do izbora prolazila kroz trnje. Osvojili su 7 mandata.

Uplašene nacije: Bošnjaci, Albanci i Hrvati imale su svoje male partije koje su osvojile ukupno 6 mandata

 Dakle ovako: ako Skupštinu CG čini 81 poslanik, Evropskoj Crnoj Gori trebaju 2 poslanika da bi mogla formirati vladu(39+2). Ali, ako to niko iz opozicije ne bude htio biće dobro za one građane koji žele da ova Lukšićeva vlada padne.

 Moglo bi se desiti čudo neviđeno u Crnoj Gori: da se sve opozicione stranke udruže i trasformišu u vlast a postojeća vlast ode u opoziciju. U drami se to zove preokret.To bi bilo zanimljivo. Narod Crne Gore bi bez natezanja mogao dobiti novu vlast i novu državu. Kakva bi to nagrada bila za napaćeno stanovništvo! Dobili bi državu koja nije sredstvo kojim povlašćeni iskorišćavaju građane, malograđane i seljake. Reforme bez nasilja. Može li to biti? Bog je u čovjeku ali, ne u svakom.

J.M.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=2130

Objavio dana lis 15 2012. u kategoriji Komentar. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

1 Komentar za “PADA LI TO OVA VLADA?”

  1. Vanzemaljac

    Bješe li ovo portal za kulturu ili za politiku?

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN