Otvorena izložba Marine Vukčević

Sinoć, dana poneđeljak 2. septembra, otvorena je prva samostalna izložba slika Milene Vukčević, pod nazivom “Tren” u holu Kulturno – informativnog centra ”Budo Tomović” u 19 sati.

Izložbu je otvoriti direktorica KIC-a Snežana Burzan i moći će da se pogleda do 10. septembra.

Milena Vukčević je rođena 6. decembra 1994. godine u Podgorici. Po struci je inžinjer energetike, a trenutno je na magistarskim studijama na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Članica  je Folklornog ansambla KIC-a “Budo Tomović”. U slobodno vrijeme se bavi crtanjem i slikarstvom. Živi  i radi  u Podgorici. Ljubav prema likovnom stvaralaštvu prepoznala je još u bezbrižnim gimnazijalskim danima.

“Posao inžinjera iziskuje inovativnost i kreativnost koja je kod mene pronašla paralele i u slikarstvu, gdje sam svoj kreativni duh mogla da prelijem na platno i podijelim sa ljudima koji su mi dragi, a sada i šire. Pronašla sam taj tren, koji me inspirisao da spojim nespojivo. Da prenesem svoj ultimativni vid meditacije, da doživim katarzu, da usmjerim život u pravcu promovisanja same slobode razmišljanja i emocija, kao ekspresije istih kroz svoje prvo predstavljanje”, ističe autorka.

Izložba pod nazivom “Tren” slavi i prikazuje sopstveno divljenje pojmu vremena, kao jedinom faktoru za koji, do sada, čovjek nije našao rješenje, već mu se mora, milom ili silom, prilagođavati i diviti… Čovjek je smrtno biće, živjeće u tom trenu. Ali svojom ekspresijom može da učini da taj tren bude vanvremenski. Da ljudi mogu reći, zaista, “imao se rašta i roditi”.

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7619

Objavio dana ruj 3 2019. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN