”Otvoren kraj” na sceni STUDIO

Nova predstava ”Otvoren kraj” u režiji Petra Pejakovića a po tekstu Jovane Bojović, biće premijerno izvedena na sceni STUDIO u CNP-u, u subotu, 25. februara sa početkom u 20:30 časova. Autorka teksta kaže: ,,”Otvoren kraj” je komad o nerazumijevanju, nedostatku iskrenosti i (ne)otvorenosti. Troje ljudi u kasnoj mladosti suočava se sa posljedicama iz prošlosti, svim onim što su im roditelji ostavili u nasljeđe, sa onim što su ”otac, njegov otac, pa njegov otac i njegov otac, žvakali godinama”. Pri pokušaju da kažu jedni drugima ono o čemu se godinama ćutalo, likovi ove drame se susrijeću sa pasivnošću i površnošću koja oko njih i u njima vlada. U devet ”poglavlja”, kroz lične drame, ruši se iluzija da nam je sada dobro i dolazi se do svijesti da je, zapravo, u savremenom malograđanskom urbanom svijetu vrlo zagušljivo i nezdravo do smrti.”

Petar Pejaković je dramu okarakterisao kao ,,komad o mladim ljudima sa ovih prostora, ali i sa svih onih prostora koji stvaraju utisak da ne znamo gdje smo.”

U predstavi igraju Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Julija Milačić i Gojko Burzanović. Autorka muzike je Vjera Nikolić a nastupiće i kao izvođeč zajedno sa gitaristom Mladenom Nikčevićem. Scenograf i kostimograf je Ivanka Prelević.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5382

Objavio dana velj 24 2017. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN