Otvoren festival MORŽ u Tivtu

Festival alternativne kulture MORŽ u svom trećem izdanju otvoren je sinoć u tivatskom DTV Partizan. Tradicionalni format oproban u Herceg Novom prije pandemije – koncert i film po večeri, uz izložbu ilustratora iz regiona zaživjeće u okviru novoosnovanog tivatskog Wind festivala, platforme za nezavisne kreativce iz Boke.

Organizator festivala Nebojša Mandić podsjetio je na otvaranju da je festival krenuo 2018. godine u Herceg Novom ali da je on sada prirodni dio Festivala vjetra.

“Festival Morski ritam života (MORŽ) podrazumijeva kako mi žargonski kažemo plivanje u 3 discipline. Imamo vizuelni art program, filmski I muzički program. Ono što objedinjuje sve tri discipline je nezavisna i alternativna kulturna scena” istakao je Mandić.

Publika je prvu veče festivala imala priliku da vidi ostvarenje Nicolas Roeg-a “Šetnja”, a u nastavku večeri i koncert zagrebačke indie-pop atrakcije Marshmallow Notebooks koju predvodi jedan od najzanimljivijih kantautora postjugoslovenske scene, Matija Habijanec.

Habjanec je kazao da mu je jako drago što je konačno na ovom festival dodajući da je njegov nastup dogovaran I ranije dok se on održavao u Herceg Novom.

“Ranije smo u Crnoj Gori svirali na festival Novi val u Budvi. Prvi put nastupamo u Tivtu i zbog toga nam je jako drago” kaže  Habijanec.

Druge večeri festivala na repertoaru je film “U divljini” u režiji Sean Penn-a, sa početkom u 20 sati, dok će u muzičkom dijelu, na zahtjev publike koju je oduševio 2019. godine, nastupiti Frank Magnolia, one-man show koji se žanrovski proteže od trance blues-a do jazz noire-a.

Lagana sreda, srpski garažni rock bend zaključiće festival u subotu, 23. aprila, a prije njihovog nastupa biće prikazan jugoslovenski film “Prometej sa otoka Viševice” Vatroslava Mimice.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9267

Objavio dana tra 22 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN