Otvaranje jubilarnog 30. Barskog Ljetopisa

Bar, 15. maj 2017. godine – Jubilarno, 30. izdanje jedne od ključnih kulturno-umjetničkih manifestacija  barskog ljeta i crnogorskog primorja – Barskog ljetopisa, počinje u petak, 16. juna, od 19:30h, kada su predviđeni veliki gradski defile i prigodan program u okviru koga će Festival biti svečano otvoren.

Naime, svi koji su zainteresovani, pozvani su da se, sjutra u Baru kod Tri kule u Ul. Vladimira Rolovića od 19:30h, pridruže velikom defileu koji će proći glavnim gradskim trgom, a potom i šetalištem uz marinu, sve do Dvorca kralja Nikole. U svečanoj povorci pored više od stotinu učesnika i organizatora, biće i brojni predstavnici opštinskih institucija i uglednih građana Bara. Cilj je, upravo prema riječima organizatora, da se tim dijelom otvaranja, koji će svojim konceptom podražavati suštinu Pratećeg programa Festivala, istaknu duh zajedništva i jedna od glavnih ideja jubilarnog Festivala – da umjetnost i kultura pripadaju i trebaju svima. 

Nakon ovog dijela, ispred Dvorca kralja Nikole planiran je svečani program u okviru koga će Festival biti i zvanično biti proglašen otvorenim i koji će sve posjetioce podsjetiti na suštinu Večernje scene, koja je konceptualno drugačija u odnosu na Prateći program. Za sam kraj otvaranja najavljen je i program iznenađenja.

  1. jubilarni Barski ljetopis trajaće do 20. avgusta i realizuje se u organizaciji Kulturnog centra Bar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Bar i Turističke organizacije Bar.

Značaj Festivala prepoznao je i svoju mu podršku pružio određen broj privrednih subjekata i kompanija (Hipotekarna banka, Gorska voda, Cadmus cineplexx, Knjaževa bašta, Portofino, Ciao, Gvardia, Mali dvorac, Riva, Lambda IT solutions, agencija MAMA, Metropolis), ali i brojni mediji koji su sponzori Festivala (RTCG, RTV Corona, Radio Bar, Bar info, portal Jedro, F radio, Radio Homer, Radio D, Novi Elmag radio,  Prva TV, Vijesti, Pink M, TV 777, Dnevne novine Dan, Pobjeda, Dnevne novine, City magazin, CDM, portali Analitika i Kolektiv, MNE magazin, Culture corner). Svi oni su značajna podrška ovogodišnjem Festivalu.

Prvi program Večernje scene Barskog ljetopisa biće koncert našeg uspješnog gitarskog dua koji sačinjavaju Danijel Cerović i Goran Krivokapić, a koji je zakazan za 17. jun u 22h u Sali Dvorca. Prateći program biće započet 18. juna i to otvaranjem plažne biblioteke, koja će za sve posjetioce plaže na Topolici (Riva) biti od na raspolaganju do kraja Ljetopisa u periodu od 16h do 18h.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5713

Objavio dana lip 15 2017. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN