ONLINE FESTIVAL “DANI GITARE U PODGORICI” 11-12.NOVEMBRA

Festival “Dani gitare u Podgorici” održaće se online koncertima u srijedu 11. i četvrtak 12. novembra uz strogo poštovanje mjera NKT-a. 

Program će biti emitovan preko društvenih mreža  festivala i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Svi programi biće izvedeni u JU Muzeji i galerije Podgorice. 

Festival će u srijedu 11. novembra u 19.00h  otvoriti Ana Medigović sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada a zatim će crnogorski Clazz kvintet izvesti koncert. Riječ je o neobičnom spoju instrumenata u ansamblu i originalnom programu koncipiranom na sintezi klasične i džez muzike. Sastavljen je od akademskih muzičara i iskusnih profesora, medju kojima su flautista Boris Nikčević, gitarista Bojana Brajović, pijanista Milanka Nikčević, kontrabasista Slaven Turusković i perkusioniata Predrag Lazović

Drugog dana festivala u četvrtak 12. novembra od 19.00h predstaviće se duo gitara “Duende” Ivana Cikić i Aleksandra Vujačić. Duo će se predstaviti španskim i latinoameričkim kompozitorima i djelima prijemčivim široj publici. Nakon njih, iste večeri od 20 sati nastupiće crnogorski gitarista Marko Prentić i prijatelji. Njegovi gosti na koncertu biće pijanista Enes Tahirović i gitaristi Dražen Joković i Petar Dobričanin. Program će biti sastavljen od najnovijih kompozicija Prentića, ali i nekih od najljepših kompozicija iz svjetske gitarističke literature. U koncertima je prožeta fuzija klasične gitare i njenog prepoznatljivog zvuka sa modernim muzičkim pravcima, kroz neobične ansamble i programe koje sačinjavaju osim prepoznatljivih i nova pisana ili transkibovana djela. 

Prijatelji festivala su Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Ministarstvo kulture Crne Gore i JU Muzeji i galerije Podgorice.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8597

Objavio dana stu 11 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN