ODLAŽE SE 33. IZDANJE “BARSKOG LJETOPISA”

Zbog sve složenije epidemiološke situacije u zemlji prouzrokovane virusom Covid-19, 33. izdanje festivala “Barski ljetopis”, čije je održavanje planirano za period od 26. jula do 15. avgusta, odlaže se do daljnjeg.

Iako Kulturni centar Bar raspolaže odgovarajućom infrastrukturom koja može obezbijediti poštovanje propisane mjere fizičke udaljenosti među gledaocima, organizacija “Barskog ljetopisa” smatra da bi održavanje bilo kakvih programa u ovoj situaciji izložilo publiku bespotrebnom riziku. Pritom, priroda umjetničkih, a posebno pozorišnih programa je takva da je u većini slučajeva izvođačima nemoguće nametnuti makar osnovnu mjeru uzajamne fizičke distance, a obaveza je Festivala, kao organizatora, da svima pruži bezbjedne uslove za rad i stvaralaštvo.

S obzirom na to da se programski koncept 33. “Ljetopisa” oslanja isključivo na crnogorsku umjetničku scenu, nadamo se da će se isti moći održati u kasnijem terminu, kada se steknu uslovi za bezbjedno održavanje kulturno-umjetničkih manifestacija. Javnost će biti blagovremeno obaviještena o novim terminima.

Podsjećamo da su sve informacije o aktuelnostima “Barskog ljetopisa” publici dostupne putem sajta www.barskiljetopis.me kao i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8347

Objavio dana srp 18 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN