Odgađa se Korifej

U ime organizacije Međunarodnog festivala alternativnog teatra Korifej, koju čine NVO Korifej teatar, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Kolašin i Centar za kulturu Kolašin, obavještavamo vas da će 7. izdanje festivala, planirano za period 9-22.avgust, nažalost biti odgođeno za  jesen ili zimu, što će zavisiti od razvoja situacije vezane za epidemiju korona virusa, i mjere koje će zvanična tijela preduzimati i preporučivati za oblast kulture, piše na fejsbuk stranici Festivala.

Iako je Ministartsvo kulture obezbijedilo sufinansiranje festivala kroz konkurs Razvoja kulture na sjeveru, a lokalne snage opredijelile dodatnu sumu iz opštinskog budžeta, primorani smo na ovakav potez.

Ostaje obećanje građanima Kolašina, gostujućim pozorištima koja su ove godine trebala da nastupe, ali i brojnim posjetiocima sa strane, da će festival biti održan u doglednom roku, ali s druge strane ostaje i žaljenje što je pozorište ove sezone platilo ovako visok ceh restrikcija, u vrijeme kad i Evropa i region dopuštaju teatarskim kućama da vrše svoju funkciju, u vrijeme kad upravo plemenita, ohola, fanatična i fantastična kultura treba da nas sačuva i suoči, saopštili su iz Korifeja.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8391

Objavio dana kol 3 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN