“Obol” Ksenije Matović u KIC-u

Svoju novu knjigu “Obol” autorka Ksenija Matović predstaviće podgoričkoj publici śutra, u utorak, 26.septembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

 

“…Uz nemilosrdno brušenje pjeva, te razložno dobrodošlu škrtost s riječima, kao poetesa zbilja osebujnog stila, Ksenija Matović je i ovim svojim Obolom, od tih legendarnih i sićušnih kovanica, sačinila briljantnu pjesničku kadenu koju iskreno preporučujem. Naročito u ovom (ne)dobu, nenaklonjenom bilo kojoj duhovnoj disciplini, a pogotovo savremenom pjesništvu, odavno i nepravedno skrajnutom u sumoran beletristički zapećak…” pisac opšte prakse Bogumil Minja Bojanić

 

O knjizi će govoriti ambasador Grčke u Crnoj Gori Sotirios Atanasiou i književni kritičar Vlatko Simunović. Stihove na grčkom će čitati Gerasim Hristatos, a na našem jeziku autorka. Moderatorka večeri biće Elida Korać.

 

Ksenija Matović je rođena 1973. godine na Cetinju. Osnovnu i srednju školu završila je u Herceg Novom, đe i živi, a Filozofski fakultet u Novom Sadu. Prvu zbirku poezije “Preludij” objavila je kao osamnestogodišnjakinja u izdanju novosadske izdavačke kuće “Slavija”. Drugu zbirku poezije “Orfeonautika” objavila je 2013. godine u izdanju Hercegnovskog Pozorišta. “Orfeonautika” je između ostalog imala privilegiju da se u okviru pratećeg programa predstavi na renomiranoj međunarodnoj smotri pozorišta “Sterijino pozorje”.

Matović je objavljivala poeziju u različitim književnim časopisima nekadašnje Jugoslavije, a pokretač je i književne manifestacije “Stilosova agora” u Novom Sadu.

 

Sredstva prikupljena od prodatih knjiga namijenjena su liječenju podgoričanke Nevenke Slomović.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5806

Objavio dana ruj 25 2017. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN