Obilježen Svjetski dan igre

Baletska trupa “Allegro” i Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” uz podršku KIC-a “Budo Tomović” pridružili su se obilježavanju 29.apila, Svjetskog dana igre. Balerine dvije baletske škole izvele su plesne tačke na platou ispred KIC-a, nakon čega je putem zoom aplikacije uslijedio i regionalni program obilježavanja gdje su se svi učesnici sastanka iz Podgorice, Beograda, Sarajeva, Skoplja, Atine, Šibenika, Sofije, obratili publici u Narodnom pozorištu u Beogradu i prigodnim riječima zajedno čestitali ovaj datum.

 Ispred KIC-a, u ime kreativne i razigrane ekipe, direktorica Snežana Burzan Vuksanović uputila je srdačne i tople čestitke svim profesionalnim i igračima amaterima, plesačima, balerinama i baletanima, folkorašima, i svima onima koji vole da igraju na svoj način. “Naš kulturni centar već 55 godina stoji na usluzi brojnim plesačima i podržava njihov rad. Svake godine domaćini smo brojnih godišnjih koncerata plesnih klubova Glavnog grada Crne Gore, folklornih ansambala, a ugostili smo i brojne inostrane plesne trupe. Pod našim krovom sa uspjehom radi najstariji podgorički folklorni ansambl KIC-a Budo Tomović, koji se nedavno vratio sa prestižnog festivala kultura svijeta iz emirata Šardža. Igra, naš život čini bogatijim, radosnijim, veselijim, ispunjenijim! Pozivam i danas, sve roditelje da još više svoju djecu uspjeravaju ka njoj, pedagoge i koreografe da uprkos niskim budžetima opredijeljenim za razvoj igre i dalje budu uporni u osvajanju scena u svojim sredinama, gradovima i u regionu! Nama svima želim da kad, uskoro, pobijedimo koronu pripremimo jedan veliki zajednički projekat ili dođemo jedni drugima u goste. Dokažimo još jednom publici u našim državama, da samo ljubavlju, istrajnim radom, kreativnošću i pokretom, možemo nastaviti da stvaramo čaroliju i u 21-oj godini 21-og vijeka!”, poručila je direktorica Burzan Vuksanović.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8752

Objavio dana tra 30 2021. u kategoriji Izvještaj, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN