Novembarski repertoar KIC-a „Budo Tomović“

4.Raznovrstan i kvalitetan repertoar Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ za novembar mjesec će obuhvatiti čak 60 programa iz oblasti pozorišta, muzike, likovne umjetnosti, književnosti, filma i dr.

Među prijateljima KIC-a, sa kojima ćemo realizovati neke od programa su: Ambasada Republike Italije, Ambasada Meksika u Beogradu, Matica crnogorska, Nevladine organizacije – Muzika, alternativa, kultura; Crnogorska alternativna kultura, Teatar mladih, studentski Radio Krš, Savez udruženja Boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Centar za razvoj šaha Dijagonale i Gradsko pozorište.

U susret jubileju nastavljamo sa programskim iznenađenjima. Nakon ljetošnjeg oslikavanja murala na dijelu fasade naše zgrade i uspješne premijere monodrame “Pijanista” prije 5 dana, u novembru najavljujemo 5 rođendanskih programa – 4. novembra pozivamo sve zaniteresovane sugrađane na prvi čas besplatnog kursa CRNOGORSKOG ora. Predstavićemo 19.novembra prvu zbirku Foruma mladih pisaca KIC-a “Raspoloženi za ptice”, a sa NVO Centar za razvoj šaha Dijagonale i Maticom crnogorskom 29.novembra organizovaćemo Šahovski turnir za javne ličnosti. U poklon koncertu kamerne muzike mladih umjetnika iz Škole za muziku i balet “Vasa Pavić” uživaćemo 30.novembra, kao i u repriznom igranju naše rođendanske premijere “Pijaniste” u izvođenju Sejfa Seferovića.

 

Koncerti renomiranih izvođača, različitih muzičkih žanrova obilježiće novembar mjesec u KIC-u. Publika će imati priliku da uživa u premijernom nastupu poznatog švedskog gitariste i kompozitor Johanesa Melera (Johannes Möller) koji je pobjednik prestižnih takmičenja Guitar Foundation of America i European Guitar Award. U novembru ćemo takođe premijerno organizovati i koncet Nitianand Haldipura (Nityanand Haldipur) jednog od vodećih izvođača klasične indijske muzike na bansuri, flauti od bambusa, tipičnom južnoazijskom instrumentu. Njegovo izvođenje raga je maštovito i puno neočekivanih improvizacija, a repertoar izuzetno širok, od klasične indijske muzike do eksperimentalne fuzije. U saradnji sa Studentskim radiom KRŠ ugostićemo beogradski pop-rok sastav Stray Dogg (Strej Dog) koji će predstaviti svoj četvrti studijski album “Come Along Wind”.

U saradnji sa NVO Muzika alternativa kultura organizovaćemo koncert crnogorskih muzičara povodom 21 godine od smrti Milana Mladenovića (1958-1994), frontmenta nekadašnje grupe EKV, KUD “Željezničar” obilježiće 40 godina postojanja, a Veče humora i muzike prirediće i Dragan Koprivica.

 

U okviru filmskog KIC segmenta prikazaćemo reviju američkog glumca i režisera Džordža Klunija, organizovaćemo Dane meksičke kulture, a posljednje dane mjeseca obilježiće „Sudfestival“.

 

U okviru pozorišnog programa premijerno ćemo organizovati manifestaciju „Crnogorska amaterska scena – CAS“ u okviru koje će biti izvedena predstava „Avionspotting“ Kolašinskog amaterskog pozorišta, predstava „Bog“ Produkcije Prazan Prostor i KC Nikola Đurković – Kotor i predstava Idemo u lovCentra za kulturu Berane. Na repertoaru će se naći i DODEST-ove predstave „Krug“ i Pijanista“, uživaćemo u predstavama „Čorba od kanarinca“ i „Lista za ljubav“, kao i u predstavama Gradskog pozorišta. Tokom novembra ugostićemo i predstavu „Plastika“ FaVi teatra iz Beograda.

 

Informativno – edukativni program biće u znaku promocije prvog zbornika poezije i proze “Raspoloženi za ptice” Foruma mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović. U saradnji sa Savezom udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore organizovaćemo veče śećanja na pjesnike revolucije u čast obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije, a članica DODEST-a Ivana Milašević uz muzičku pratnju Sretena Radulovića (gitara) govoriće poeziju Enesa Kiševića, Tina Ujevića, Konstantina Galcinjskog i drugih.

 

U okviru likovnog programa organizovaćemo izložbe slika „Podvodni svijet“ Irvina Masličića i „Odluka“ Ane Grujičić.

 

Festival tolerancije koji je trebalo da bude održan od 4. do 6.novembra odložen je za maj 2016. zbog aktuelnih političkih dešavanja.

 

Program:

city light program novembar

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4402

Objavio dana lis 29 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN