Novembarski repertoar Gradskog pozorišta

Gradsko pozorište i u nastupajućem mjesecu ponudiće publici svih uzrasta najatraktivnije naslove sa svoje tri scene – Dramske, Lutkarske i Večernje.

Novembarski repertoar otvoriće u srijedu 1. novembra, u 13 sati, gostovanje naše predstave sa Lutkarske scene za djecu „Čarobni kamen“ (3+), u režiji Davora Dragojevića u KIC-u „Malesija“ u Tuzima.

Vikend u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za najmlađu publiku. U subotu, 4. novembra, tačno u podne, igraćemo predstavu „Kod Nojeve barke u osam“ (5+) koju je po tekstu Urliha Huba režirao Robert Valtl. U neđelju, 5. novembra, na istom mjestu u istom terminu, biće izvedena „Ljepotica i Zvijer“ (4+) u režiji Teatra mladih.

Novembarski put nastavljamo u gostima. U utorak, 7. novembra, u 20 sati, višestruko nagrađivana predstava „Čuvari tvog poštenja“ (autorski projekat Borisa Liješevića), sa naše Večernje scene, biće igrana pred publikom u Centru za kulturu Pljevlja. Potom idemo na jug, pa će tako u petak 10. novembra, u 17 sati, lutkarska predstava „Bajka o ribaru i ribici“ (6+) u režiji Evgenja Ibragimova biti izvedena u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u Kotoru.

Pred podgoričkim mališanima 13. novembra, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ ansambl Gradskog pozorišta izvešće „Pinokija“ (6+) u režiji Snežane Trišić, a sljedećeg dana, u istom terminu, biće igran „Dobri Zloćko“ (4+) Petra Pejakovića. Oba izvođenja već su rasprodata.

I u novembru nas očekuju nove festivalske priče. Na Susretima kazališta Bosne i Hercegovine u Brčkom 17. novembra predstaviće se „Čuvari tvog poštenja“ Borisa Liješevića. Predstava će biti izvedena u 19:30 sati u Domu kulture u Brčkom. Nekoliko dana kasnije, 22. novembra, na 14. Dečjem pozorišnom festivalu „Pozorište Zvezdarište 2017” u Beogradu učestvovaće naša predstava „Snježana i sedam patuljaka”(5+), koju je režirao Veljko Mićunović. Biće igrana u 18 sati na Velikoj sceni UK „Vuk Stefanović Karadžić”.

Za poneđeljak, 20. novembra, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ zakazano je izvođenje naše lutkarske predstave „Ružno pače” (6+), koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Jaroslav Antonjuk. I ovo igranje je rasporodato.

Gradsko pozorište i ove godine priključiće se obilježavanju Evropske noći teatra. Tim povodom, u subotu 25. novembra, u 12 sati, na sceni KIC-a „Budo Tomović“ izvešćemo predstavu „Romeo i Julija”(14+), koju je po čuvenom djelu Viljema Šekspira u dramsko-lutkarskoj formi režirala Emilija Mrdaković.

Hit predstava sa Večernje scene „Više od terapije“ u režiji Alise Stojanović biće igrana dan kasnije, u 20 sati, a u utorak, 28. novembra, takođe u 20 časova podgorička publika u KIC-u biće u prilici da vidi „Čuvare tvog poštenja“.

Novembarsku repertoarsku priču zaokružićemo 30. novembra u 17 sati u Centru za kulturu u Tivtu, đe će naš ansambl izvesti „Bajku o ribaru i ribici“ (6+) Evgenija Ibragimova.

Ulaznice za predstave sa novembarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na  sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica  možete ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u našem pozorištu.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5854

Objavio dana stu 5 2017. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN