Novembar ’19 u Gradskom Pozorištu

Oktobarski repertoar prošao je zapaženo od strane publike, a vjerujemo da ćete biti i više neko zadovoljni onim što vam spremamo za novembar. 

Ovog mjeseca stavljamo akcenat na gostovanja i festivalska igranja koja nas očekuju na kraju mjeseca, ali nećemo zapostaviti ni najmlađu publiku, pa smo, kao i uvijek, za njih pripremili bogat repertoar dramskih i lutkarskih predstava za đecu.

Novembarski repertoar počinjemo dugo iščekivanim igranjem našeg hit  naslova sa Večernje scene “Kozocid”, Vide Ognjenović. Igraće se u ponedeljak, 4. novembra u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 časova.

 

U srijedu, 6. novembra, naslov sa Večernje scene, “Slasti slave” u režiji Stefana Sablića, biće igran pred podgoričkom publikom u sali Dodest, sa početkom u 20 časova, dok će u petak, 8. novembra,   najmlađa publika u Tivtu imati priliku da u Centru za kulturu pogleda  “Prodavnicu igračaka” (6+), u režiji Jaroslawa Antoniuka, sa Lutkarske scene za đecu.

 

Subotu i neđelju 9. i 10. novembra smo rezervisali za igranje naših predstava za đecu, 9.  u Podgorici, u Dodestu, sa početkom u 12 časova najmlađa publika (4+) će uživati u predstavi  “Ah, šta sve mora jedno dijete” u režiji Miroslava Mime Jankovića, a dan kasnije,  10. novembra,  na istom mjestu u istom terminu, igraće se komad sa Lutkarske scene da đecu “Čarobni kamen’’ (3+),  dramatizacija i režija Davora Dragojevića.

 

U subotu,  16. novembra, povodom manifestacije Evropska noć teatra,  Gradsko pozorište će pred publikom nastupiti sa predstavom “Lažljivci”, sa naše Večernje scene, u režiji Marka Manojlovića. Projekat Evropska noć teatra je zamišljen kao jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima i održava se svake godine,  treće subote u novembru. Pozorišta toga dana postaju glavno mjesto susreta, dijaloga I druženja, i tim povodom publika će imati 50% popusta na cijenu ulaznice. Predstava će se igrati u sali Dodest, u KIC-u Budo Tomović, sa početkom u 20 časova.

 

U neđelju,  17. novembra, obradovaćemo mališane (5+) igranjem komada “Kod Nojeve barke u osam” , tačno u podne, u sali Dodest.

 

U poneđeljak,  18. novembra, sa početkom u 20 časova, podgorička publika će imati  priliku da u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović pogleda komad “Dokle pogled seže”, u režiji Arpada Šilinga i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a Gradsko pozorište će 20. novembra gostovati u Budvi sa predstavom “Slasti slave”, u 20 časova.

“Prodavnica igračaka”(6+), u novembru će se igrati po drugi put, ali ovog puta u Podgorici, u sali Dodest, sa početkom u 12 časova.

 

I za kraj mjeseca ostavili smo festivalska igranja. Gradsko pozorište će 26. novembra igrati “Kozocid” u Domu kulture u Brčkom, kao učesnik na 36. Susretu kazališta Bosne i Hercegovine, sa početkom u 19:30 časova. Ovom predstavom će se naše pozorište predstaviti i na Međunarodnom festivalu glumca 2019., u petak 29. novembra u Nikšićkom pozorištu, u 20 časova.

 

Prvi dan decembra je rezervisan da pred našom publikom igramo predstavu “Don Kihot” Andraša Urabana u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović, sa početkom u 20 časova, a samo dva dana kasnije ovaj komad će se igrati u Beogradskom dramskom pozorištu u sklopu festivalskog programa “RUTA”.

 

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na našem sajtu www.pgpozoriste.me kao i na njihovoj fejzbuk stranici.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7801

Objavio dana stu 1 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN