Niko, niko kao ja

Urednik Art Vijesti Balša Brković doveo je Teofila Pačića da u njegovom podlistku (16. 6. 2011.) priča o književnoj nepravdi koja je Balši nanešena. Ljudi od integriteta se pitaju kakve veze Balša Beković ima s ljudskom pravdom, kad se zna da je za njega pravedno sve ono što poruči njegov isforsirani nagon. Zato je pravedno ono što viče taština nad taštinama. O kakvoj psihičkoj strukturi je riječ? Kombinacija emocionalnog đeteta od 2 i po godine, hronološka starost od 45 godina i racionalna funkcija psihe od oko 18. To je lik koji piše pseudoknjiževne knjige i blokira zdravi rast i razvoj svake vrste umjetnosti u Crnoj Gori. Donese mu ga šorak, što bi rekao Bećković. Zaśede on i evo već 15 godina “ono veže i driješi, ono duje i kuje”.
Inače, posljednja knjiga B. Brkovića koju je on reklamirao u svojim novinama na beskrupulozan način, pročitali su možda njegovi plaćeni prijatelji, književni “kritičati”. Od stanovnika Crne Gore malo ko je odmakao od naslova na koricama.  Da mu nije Marinka Vorgića, T. Pančića, B. Jelušić ko bi drugi o njemu pisao panegirike, u njegovim novinama?
Jadni Pančo! raširio se na dvije strane u Art Vijestima i truć-bruć, vrti jednu misao u svim varijantama. Zbog čega?

Ima li kraja ovom nesvitanju na kulturno-umjetničkoj pozornici Crne Gore? Veliku gužvu i galamu prave pseudoknjiževnici, pseudoslikari, poneki pseudo reditelj i pseudo muzičar. A akademije (sve vrste) rade punom parom. Ni najbogatije države na svijetu ovo bi teško mogle izdržat’. Crna Gora može ono što niko ne može jer ima Źagu (nek’ je vječna Crna Gora)  kome je dato 140. 000 kvadrata bivšeg “Oboda” i koji priprema grandiozni projekat nove zgrade umjetnosti,  na Cetinju, u kojoj će smjestiti sve akademije. Blago nama! Kad će početi da se gradi taj spomenik kulture ne zna se tačno, samo da ne liči na sablasni Dom Revolucije u Nikšiću! Predlažem da se pomire Balša i Źaga i o svemu dogovore ova dva stuba crnogorske društvene stvarnosti pa će nam svima biti “super”!

J.M.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1628

Objavio dana lip 21 2011. u kategoriji Stav. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN