NEMANJA RADULOVIĆ I  LOR FAVR-KAN U KOTORU

10 Nemanja _Bayram_Tarakci_Poznati srpski violinista, ekskluzivni umjetnik izdavačke kuće „Dojče Gramofon“, Nemanja Radulović nastupiće na ovogodišnjem KotorArtu s francuskom pijanistkinjom Lor FavrKan. U Crkvi Sv. Duha, 4.avgusta, sa početkom u 21 sat, umjetnici će izvesti kapitalna djela violinske literature – „Sonatu za violinu i klavir u c-molu“, br. 3, op. 45 Edvarda Griga, „Sonatu u Aduru“ Sezara Franka, kao i kompozicije Ernesta Bloha i Šarla Ogista de Berija.

 

Nemanja Radulović je studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Sarlandskoj visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu (Njemačka), kao i na čuvenom Pariskom konzervatorijumu. Kao solista, nastupa s vodećim svjetskim orkestrima u najpoznatijim dvoranama, kao što su Karnegi hol u Njujorku, Koncertgebau u Amsterdamu, sala Berlinske filharmonije, Sala Pleyel u Parizu, Santori u Tokiju, Pozorište Kolon u Buenos Ajresu.

 

Laure Favre-Kahn. 02/12/2013. Photo Caroline Doutre

Laure Favre-Kahn. 02/12/2013. Photo Caroline Doutre

Lor Favr-Kan, klavir, je studirala na Konzervatorijumu u Avinjonu i na Pariskom konzervatorijumu. Godine 2001. osvojila je prvu nagradu na takmičenju International Pro Piano to New York i održala resital u Karnegi holu. Redovno nastupa kao solistkinja i kamerni muzičar u Francuskoj, Evropi, SAD i Aziji. Nastupala je na brojnim festivalima, а kao solistkinja svirala je sa simfonijskim orkestrima Nansija, Francuske, Normandije, Kolona, Bretanje, Hong Konga, sa Ukrajinskom filharmonijom.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4088

Objavio dana kol 3 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN