Neko je pobrkao hipstere sa Hipnosom

 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić svečano će uručiti Trinaestojulsku nagradu za 2015. godinu, u državnoj vili “Gorica”.

Predśednik Ranko Krivokapić će uručiti Trinaestojulsku nagradu ovogodišnjim laureatima: Ljubomiru Đurković za dramsku trilogiju “Grci”, Vesni Kilibardi za knjigu “Njegoš i Italija” i Srđanu Vukčeviću za izložbu “Hipsonovo jezero”.

ranja

Ovako glasi najava Skupštine Crne  Gore o uručenju najvišeg državnog priznanja. Novinari su je imali pred sobom kada su pisali svoje izvještaje/radili tv priloge ne obraćajući pažnju, izgleda, što piše, odnosno da li je ono što piše tačno, jer, zaboga, ko se usuđuje da sumnja u  nešto što je saopšteno sa iz Skupštine CG,  i objavljeno na njenom sajtu?

Izvještači su, uglavnom, bili novinari, (liše državne televizije) koji “svaštare”, odnosno moraju da rade u svim rubrikama, pa od umora i “sveznanja” i nijesu toliko u kondiciji da baš moraju znati kako se zvala neka izložba, koja je priređena prije  tri-četiri mjeseca pod čadorom na obali Morače. Važnije im je bilo da pitaju šefa Skupštine i SDP-a šta će biti sa partijom  koju vodi i njenim, (ili čijim već), mandatima u Parlamentu i Vladi?

Ali koji su sve jadi spopali PR službu predsjednika Skupštine da niko ne primijeti, ili bolje reći, ne zna, kako je Srđan Vukčević nazvao svoju izložbu, u čijem središtu je bila skulptura Hipnosa, boga sna, okružena  sa 40 radova u raznim tehnikama.

Neće se valjda, pravdati, da su oni “takvu informaciju dobili od žirija pa samo prepisali…”, jer je gotovo postala moda za svoje neznanje i neuspjehe optužiti i okriviti nekoga drugoga?

Julka Pejović

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3451

Objavio dana srp 10 2015. u kategoriji Komentar, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN