Neće biti smaka svijeta

Preživjećemo! Neće biti smaka svijeta 21. decembra 2012. godine tvrdi Apolinario ?ile Pikstun iz Gvatemale, potomak drevnih Maja.

Pomenuog datuma okončava se značajan vremenski period za Maje, a entuzijasti su naveli čitavu seriju astronomskih poravnanja koja se poklapaju sa 2012., uključujući jedno koje se događa svakih 25 800 godina.

Histerija koja okružuje 2012. godinu ima arheoloških osnova koje upućuju na Spomenik broj 6, pronađen 60-ih godina prošlog vijeka na jugu Meksika.

Zapis na kamenoj ploči opisuje nešto što bi trbebalo da se dogodi 2012. godine a što uključuje Bolona Joktea, misterioznog majamskog boga rata i stvaranja. Erozija i napukline u kamenu uništile su, nažalost, kraj zapisa i otvorile put za slobodna tumačenja. Tako su stvorene razne teorije apokalipse.

Arheolog meksičkog Nacionalnog autonomnog univerziteta Gilermo Bernal smatra da poruka zapisa glasi: „On će se spustiti sa neba.“ Ko? Nije odgovoreno.

Na osnovu naučnih istražovanja novijeg datuma utvrđeno je da majamski kalendar počinje 3114. godine prije nove ere, označavajući periode od po 394 godine, poznate kao baktuni. Broj 13 je bio značajan za Maje, a 13. baktun završava se 21. decembra 2012. godine. Maje nikada nijesu rekle da će se dogoditi smak svijeta, one su samo zabilježile buduću godišnjicu, kaže Dejvid Stjuard, stručnjak za zapise Maja.

J.M.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=618

Objavio dana stu 29 2010. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

1 Komentar za “Neće biti smaka svijeta”

  1. Saša Petrović

    Smak svijeta, kao pojam je evolucionistička besmislica, koja, kako god da je okrenete, nema nikakvo uporište čak ni u samoj evoluciji jer, po njenoj teoriji, uvijek će neko preživjeti i nastaviti dalje "postojanje vrsta". Maje su jedan od vodećih naroda, koje su naslijedile stara znanja koja potiču od prvog kralja i velikog graditelja Vavilonske kule, Nevroda, i kao takve, one su imale fantastična znanja, ali nadahnuta od strane njihovog vrhovnog boga kome su vjekovia kasnije prinosili ljudske žrtve. Koji je to "bog", a kome su se u istoriji prinosile ljudske žrtve – lako je otkriti.
    Kraj planete zemlje nije pitanje prirodne katastrofe, već on dolazi kao odmazda za sva bezakonja koje se gaje i dešavaju na njoj, a ta odmazda je smišljena, određena, i dolazi od strane najvećeg autoriteta, istog onog koji je rekao: "Da svako primi po djelima svojim."
    I naravno, mnogi će odahuti kada prođe famozni decembar 2012 godine… ali ne znaju da se neslućena pogibija sprema za ovu planetu, prema kojoj je tumačenje kraja majanskog kalendarskog vremena, prava šala.

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN