Nastup hora ,,Braća Baruh” u KIC-u ,,Budo Tomović”

Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ u saradnji sa Jevrejskom zajednicom Crne Gore premijerno će organizovati: koncert hora „Braća Baruh“, izložbu ,,Nestali u Holokaustu – Zemun svaka slika priča priču” i projekciju filma “Adresa logor”.

Hor „Braća Baruh“ nastupiće u subotu, 24.oktobra, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan

Hor BRAĆA BARUH

Na programu koncerta jednog od najstarijih jevrejskih horova na svijetu, su djela klasičnog horskog repertoara svih stilova i epoha.

Od osnivanja pa do danas, hor je održao brojne koncerte i učestvovao na mnogim takmičenjima i festivalima kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i u inostranstvu. Izdvaja se koncert u dvorani Carnegie hall u Njujorku 1978. godine, kao i gostovanje hora u nekoliko navrata na najznačajnijem festivalu jevrejskih horova „Zimriya“ u Jerusalimu. Tokom proteklih godina hor je osvojio i niz nagrada na značajnim međunarodnim takmičenjima: II nagrada na Međunarodnom takmičenju pravoslavne horske muzike „Hajnowka 2011“ u Poljskoj, II nagrada na „Ohridskom horskom festival u Makedoniji, II nagrada na 21.Internacionalnom horskom takmičenju duhovne muzike u Slovačkoj. Dirigent i umjetnički rukovodilac hora je Stefan Zekić.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4371

Objavio dana lis 23 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN