Nađa Janković (CG) i Safir Adižes (SAD) na zajedničkom koncertu

Nađa Janković

KotorArt Don Brankovi dani muzike, kao mjesto susreta domaćih i stranih umjetnika, ove godine na istoj sceni ugošćuje mlade izvođače, američkog saksofonistu, pjevača i producenta Safira Adižesa i crnogorsku gitaristkinju, talentovanu i već afirmisanu, Nađu Janković. Ovi mladi umjetnici nastupaju u srijedu 17. jula, na Ljetnjoj pozornici od 22 sata, s Festivalskim orkestrom KotorArta pod upravom dirigenta Jaceka Rogale. Kao gost koncerta, nastupiće i ekonomski stručnjak, zaljubljenik u umjetnost, Isak Adižes, na harmonici. Na programu su djelo Divlji vepar, autobiografska kompozicija Safira Adižesa, zatim Koncert za dvije violine, lautu (gitaru) i kontinuo u D-duru Antonija Vivaldija, Koncert za gitaru i gudače u A-duru Ferdinanda Karulija i Tango u skaju Rolanda Dijensa.

Dodatne informacije o program možete pronaći na www.kotorart.me

 

Safir Adižes

Safir Adižes, saksofonista, producent, pjevač i kantautor, objavio je debitantski album Wild Boar 2019. godine. U stvaranju simfonijskoelektronskih djela polazi od klasične i džez muzike, obogaćujući je elementima eksperimentalne muzike, eteričnim vokalima i moćnim interpretacijama saksofona i klavira. Karijeru kompozitora je proširio na produkciju, pridružujući se di-džej i producentskom duu Chainsmokers, kao i pjevaču Berhani, na albumu EP, koji je više od 60 miliona puta poslušan na platformi Spotify. Osnivač je studija The Avocado Orchard, u kojem se istražuju granice pop i klasične muzike. Nađa Janković, učenica gitare u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan u Kotoru, u klasi prof. Srđana Bulatovića, počela je da svira s devet godina. Od 2017. godine uči u klasi prof. Štefana Šmita iz Fridberga, u Njemačkoj. Nastupala je u Beogradu, Firenci, Rimu, Tirani, Beču, Štutgartu, Tolaju, kao i u gradovima regiona i SAD, a usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga kao što su V. Ogrizović, S. Tošić, D. Karajić, J. Mijanović, T. Oferman, M. Brčić, K. Markione, N. Koškin, H. Kepel, R. Malidžan, K. Kociolis  i dr. Osvojila je više od trideset prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima, postala je članica Fondacije D’Addario 2016. godine.

Koncert organizje KotorArt u partnerstvu sa pobratimljenim gradom Santa Barbarom.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7385

Objavio dana srp 16 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN