„Muzika svjetlosti“ na KotorArtu

05 Foto_Ugljesa BrkljacKoncert pod nazivom „Muzika svjetlosti“, u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike biće održan u četvrtak, 23. jula u kotorskoj Crkvi Sv. Duha. Na koncertu, s početkom u 21 sat, nastupiće dvojica mladih pijanista – Perica Mihaljević iz Hrvatske i Uglješa Brkljač iz Srbije. Specifičnost ovog koncerta nije samo pružanje prilike mladim umjetnicima da se predstave javnosti, već i ukazivanje na težu situaciju u kojoj se nalaze slijepi umjetnici. Upravo zbog svog talenta, oni zaslužuju ravnopravnu poziciju, koju im KotorArt ove godine obezbjeđuje. Događaj se organizuje u saradnji sa Bibliotekom za slijepe Crne Gore i Radiom Homer.

05 Foto_Perica MihaljevicPerica Mihaljević će izvesti poznatu Mjesečevu sonatu Ludviga van Betovena i Baladu u g-molu Frederika Šopena, dok će Uglješa Brkljač svirati Šopenovu Fantaziju u f-molu, kao i etide Franca Lista, Aleksandra Skrjabina i Vasilija Mokranjca.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3847

Objavio dana srp 22 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN