Muzički plakat u Crnoj Gori 1950-1990

Izložba “Muzički plakat u Crnoj Gori 1950-1990“ biće otvorena u organizaciji Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević“ i KIC-a “Budo Tomović“, a u saradnji sa NVO “Montenegro records“ 2.oktobra, u izložbenom holu KIC-a, u 19h.

Postavka obuhvata neka od najautentičnijih vizuelnih rješenja tj. plakata koji se odnose na popularnu muzičku kulturu u Crnoj Gori u drugoj polovini 20. vijeka. Biće predstavljeno 18 plakata iz fonda Nacionalne biblioteke, koje publika do sada nije mogla vidjeti ovako objedinjene u okviru standardnih izložbenih postavki.

“Plakati su ogledalo društva u određenom vremenu, pa i muzike i njenih žanrova. Iako nije obiman fond muzičkih plakata u Nacionalnoj biblioteci, važno je istaći da su sačuvani primjerci vrlo vrijedni, neki i raritetni i zaslužuju punu pažnju naše javnosti.” mr Dragica Lompar

Izložbu će otvoriti mr Dragica Lompar, direktorica Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević“ i moći će da se pogleda do 8.oktobra.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9799

Objavio dana lis 1 2023. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN