“Muzej voštenih figura” u Bijelom Polju

Autorski projekat poznatog pozorišnog alternativca Branka Kovačevića “Muzej voštenih figura“ koji je nastao u produkciji KIC-a “Budo Tomović“ i Pozorišne trupe “Preporodilište“ učestvovaće u takmičarskom dijelu 52.Festivala dramskih amatera Crne Gore koji se održava od 13. do 17.juna u Bijelom Polju.

Riječ je o predstavi koja kroz neverbalni teatar i pokret donosi neobičnu priču o svijetlim i tamnim stranama ljudske prirode. Predstava je zapravo svojevrstan scenski prikaz i priča o međuljudskim odnosima i prijateljstvu. Radnja pozorišnog komada dešava se u napuštenom suturenu MUZEJA VOŠTENIH FIGURA u kojem stari prijatelji, ljudi sa periferije bitisanja, traže i nalaze privremeni smještaj.

U predstavi koja je posvećena istaknutim crnogorskim pozorišnim stvaraocima, DODEST-ovcima Slobodanu Milatoviću i Džoniju Hodžiću, uloge su povjerene Draženu Miliću i Ljubu Kaličaninu, a izbor muzike, scenografiju i kostime osmislila je trupa.

Predstava će biti izvedena u petak, 16.juna, na sceni bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 19 sati.

Podsjetimo, KIC “Budo Tomović” u kontinuitetu svih ovih godina podržava dramski amaterizam odnosno mlade ljude i njihove ideje da se bave glumom i pozorištem uopšte. Dramska iskustva nekada u Domu omladine, a danas u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović” sticale su i stiču generacije značajnih pozorišnih stvaralaca. U okviru scene DODEST koja nije mijenjala samo pozorišnu atmosferu, već i dobrim dijelom uticala na stvaranje urbane društvene stvarnosti, ponikli su značajni glumci i reditelji, ali i mnogi novinari, naučnici i društveni poslenici.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9698

Objavio dana lip 15 2023. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN