Multimedijalna promocija knjige o Nebojši Glogovcu

Multimedijalna promocija nove knjige Aleksandra Đuričića “Glogi” o jedinstvenom, velikom glumcu Nebojši Glogovcu biće održana u četvrtak, 8.jula, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Na početku večeri od 19h organizujemo projekciju posljednjeg filma u kojem je glumio Glogovac “Ustav Republike Hrvatske” reditelja Rajka Grlića,  a razgovor o knjizi, sa autorom i gostima počeće nakon filma u 20:30h.

Učesnici promocije, uz autora knjige “Glogi” Aleksandra Đuričića biće: reditelji Ana Vukotić i Nikola Vukčević, Zoran Zonjo Marković iz organizacije The Books of Knjige, glumica Žaklina Oštir, pjevač Edo Abdović i autorka ove multimedijalne večeri Snežana Burzan Vuksanović.  

Knjigu “Glogi” objavila je izdavačka kuća “Vukotić medija” iz Beograda. Uz ostalo, saznaćete u knjizi da je Glogovac osam puta polagao vozački u Pančevu, te da je upravo to u njemu probudilo veliki inat pa je postao ljubitelj vožnje, automobila i motora. U knjizi o velikom glumcu govore i žene koje je volio i koje su njega voljele, ali i kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se “saplitao” o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, sa kojeg nikada nije sišao. Kako je živio, volio i plakao Nebojša Glogovac, neke su od centralnih tema o kojima govori ova knjiga osvjetljavajući jednog drugačijeg Glogovca. Svjedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz njegovog života. Na stranicama knjige “Glogi” zapisano je kako je Glogovac kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji tresla noga i kako su za sve velike uloge i najveći reditelji poslije toga tražili i jurili baš njega. U knjizi su i prvi put objavljene pjesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.

Aleksandar Đuričić do sada je objavio knjige “Posle fajronta – knjiga o Paji” (2009), “Čuvarkuće – Udovice pisaca” (2017), “Tajne slavnih Srba” (2019), i “Glogi” (2021). Dobitnik je nagrade Dejan Medaković za 2017. godinu.

Ulaz je besplatan, a shodno odluci IJZCG dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8832

Objavio dana srp 7 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN