Muharem Bazdulj na Književnoj komuni

Na četvrtoj po redu autorskoj večeri, u okviru literarnog programa KNJIŽEVNA KOMUNA koji se tokom ovog ljeta realizuje u Petrovcu, predstaviće se bosanski i srpski pisac – Muharem Bazdulj. Autorsko veče Muharema Bazdulja održaće se u subotu 3. avgusta, sa početkom u 21 sat, na platou ispred SD Crvena Komuna u Petrovcu. Razgovor sa autorom vodiće književnik Đorđe Gregović.

 

Iako rođen 1977. godine, Muharem Bazdulj ima obiman i raznorodan opus iza sebe. Autor je sedam romana – KONCERT, ĐAUR I ZULEJHA, SJETVA SOLI, APRIL NA VLAŠIĆU, MALI PROZOR, LUTKA OD MARCIPANA i KVADRATNI KOREN IZ ŽIVOTA, kao i šest zbirki priča,  zbirke soneta, dvije zbirke eseja i tri knjige sabranih kolumni. Njegovi romani su objavljeni na engleskom, njemačkom i poljskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika.

Kao novinar, urednik i kolumnista objavljivao je tekstove u više od 20 regionalnih listova i časopisa, od sarajevskih BH Dana i Oslobođenja do beogradskih izdanja nedeljnika Vreme i dnevnih listova Danas i Politika, u kojoj je treutno angažovan. Za svoj rad 2013. godine dobio je nagradu Društva novinara BiH za najboljeg novinara u kategoriji štampanih medija, a 2014. godine dvije najznačajnije nagrade za novinarstvo u Srbiji – nagrade dnevnog lista Danas za istraživačko novinarstvo i nagradu „Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije. Smatra se jednim od najhrabrijih i najpolemičnijih kolumnista u regionu.

Muharem Bazdulj je nesumnjivo jedno od vodećih imena mlađe srednje generacije pisaca sa prostora bivše Jugoslavije. Različitost tema u njegovim knjigama je provokativna i izazovna za čitaoca, no u isti mah i osijenčena izuzetnom erudicijom, stilom i poetikom. Muharem Bazdulj je pisac koji se sa lakoćom okreće svijetu pojedinca ali i dalekim vremenima, sa nespornim talentom da obuzme čitaoca i uvuče ga u svijet snažne fikcije, detalja pozicioniranih u davnim civilizacijskim epohama, a pritom ga daruje svojom velikom ljubavlju prema knjizi i književnosti.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7506

Objavio dana kol 1 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN