Month of Sundays na Ljetnjoj sceni

Bečki džez kvartet “Month of Sundays” prirediće koncert u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u poneđeljak, 2.jula, na Ljetnjoj sceni, sa početkom u 21 sat.

 

Kvartet čine Alexander Kranabetter – truba, Philipp Harnisch – alt saksofon, Ivo Fina – gitara i Johannes Wakolbinger – udaraljke.

 

Month of Sundays je osnovan 2013. godine u Beču, a prepoznatljiv je po stvaranju jako kreativne muzike kamernog tipa. Njihova muzika donosi miješavinu rock-a i jazz-a. Godine 2015. izdali su debitantski album u izdanju “Wire Globe Recordings”, nakon čega su uslijedile pozivnice na mnoge festivale, kao što su “Jazz Fest Wien”, “Jazz City Festival Salzburg” i “Jazznovember Bayreuth”. Ostala dostignuća uključuju i ulazak u finale za BAWAG Next Generation nagradu u Beču, u Porgy i Bess Jazz Club, kao i brojne koncerte na nacionalnom i međunarodnom nivou. Vrhunac dosadašnje karijere su nastupi za Austrijski kulturni forum i u Rockwood Music Hallu u NJujorku. Godine 2016. započeli su rad na svom drugom albumu “Time and Ruins”.

             Gostovanje organizuju Ambasada Austrije i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6173

Objavio dana lip 28 2018. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN