Monika Herceg gošća druge Književne komune

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak, 16. avgusta sa početkom u 21 čas gost druge Književne komune na platou ispred spomen-doma Crvena komuna u Petrovcu biće književnica Monika Herceg. Moderator večeri biće Đorđe Gregović.

Monika Herceg rođena je u Sisku 1990. Nagradu Goran za mlade pjesnike za najbolji debitantski neobjavljeni rukopis Početne koordinate dobila je 2017. godine. Knjiga je objavljena 2018. godine i nagrađena Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike, nagradom Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta, nagradom Slavić za najbolji prvijenac objavljen 2018. godine te međunarodnom nagradom Mostovi Struge. Godine 2018. dobila je nagradu Na vrh jezika za najbolji neobjavljeni rukopis, a knjiga Lovostaj objavljena je 2019. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom takmičenju za poeziju Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom takmičenju humoristično-satiričnog žanra Bal u Elemiru 2017., nagradu Lapis Histriae 2019. i prvu nagradu na takmičenju Biber 2019. za najbolju priču.

Članica je uredništva časopisa Poezija Hrvatskog društva pisaca i urednica u istoimenoj biblioteci.

Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima i prevedene na desetak jezika. Izbor pjesama izašao je na francuskom jeziku (Ciel sous tension, L’Ollave, 2019.). Početne koordinate prevedene su i objavljene na makedonskom jeziku u sklopu nagrade Mostovi Struge. Učestvuje u evropskoj pjesničkoj platformi Versopolis (www.versopolis.com), u okviru koje su joj, povodom učešća na međunarodnim pjesničkim festivalima, objavljene knjige prevedenog izbora iz poezije u Austriji i Litvaniji. 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9007

Objavio dana kol 15 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN