Milica Šćepanović odabrana za Sarajevo Talent Campus 2021

Ovogodišnji Sarajevo Talent Campus, program Sarajevo Film Festivala koji je posvećen mladim filmskim profesionalcima, okupiće 56 učesnika, među kojima je mlada crnogorska glumica Milica Šćepanović.

Šćepanović je selektovana kao polaznik Acting Studio modula, uz još 11 selektovanih glumaca.

Sarajevo Talents Campus zadržava format od osam modula i to su: Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack&Pitch, Script Station i Talents Press. Kroz ovaj dio programa, 27. Sarajevo Film Festival dočekuje mlade i perspektivne reditelje, producente, scenariste, glumce, snimatelje, montažere i filmske kritičare iz zemalja Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.

Milica Šćepanović je rođena u Podgorici, đe je završila osnovnu i srednju školu, a potom upisala Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju. Diplomirala je 2018. godine u klasi profesora Branimira Popovića. Igrala je u dugometražnim ikratkim filmovima, predstavama, reklamama i spotovima. Dobitnica je nagrade za najbolju glumicu na 17. Međunarodnom festivalu „Filmski front“, za ulogu u kratkometražnom igranom filmu „Praskozorje“, u režiji Andrije Mugoše. Najvažniji projekti na kojima je radila su: filmovi “Praskozorje”, “Lijenština”, “Magični ključ”, “Rikverc”, “Žuti val”, te predstave “Mi djeca sa stanice Zoo”, “Ekvinocijo”, “Mamu mu jebem ko je prvi počeo”, “Bura”, “Zimska bajka”.

Talenti izabrani za ovogodišnji Sarajevo Talent Campus dolaze iz 14 od 19 zemalja obuhvaćenih pozivom: Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

Talents Sarajevo, čije ovogodišnje izdanje nosi naslov BRAVE, nastavlja svojim učesnicima pružati širok izbor masterclassova, predavanja, seminara, diskusija, radionica i filmskih projekcija tokom cijelog Sarajevo Film Festivala. Ugledni međunarodni eksperti iz filmske industrije kreiraju i vode module o različitim filmskim branšama, dok su radionice poput Pack&Pitch i Script Station, fokusirane na filmske projekte u razvoju.

Pokrenut 2006. godine u saradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i inicijativom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je postao glavni regionalni hub za filmske profesionalce u nastajanju. Član je mreže Talents International koja uključuje slične inicijative u Tokiju, Bejrutu, Guadalajari, Durbanu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru, kao i središnjicu Berlinale Talents. Osim što okuplja mlade filmaše, nudeći im obrazovne sadržaje i mogućnost uvezivanja i saradnje, platforma Talents Sarajevo ih takođe upoznaje s radom etabliranih filmskih profesionalaca, aktuelnim trendovima i pitanjima u filmskoj industriji, dok istovremeno same talente predstavlja regionalnoj i međunarodnoj filmskoj zajednici.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8906

Objavio dana kol 2 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN