Međunarodni dan javnog čitanja stripova u Budvi

U Narodna biblioteka Budve i bioskop Cadmus Cineplex u saradnji sa Udruženjem strip-autora Crne Gore u svojim će prostorijama 28. avgusta obilježiti Međunarodni dan čitanja stripova u javnosti. Prvi put je ova manifestacija obilježena 2010. idejom dvoje ljubitelja stripske umjetnosti iz Amerike – Brajana Hitera i Sare Morin. Za datum su odlučili da bude rođendan poznatog strip-autora Džeka Kirbija. Zamisao je bila da se toga dana na javnom mjestu čitaju stripovi omiljenih junaka ili epizoda.

U srijedu, 28.avusta u čitaonici Narodne biblioteke Budve u 11 časova biće upriličeno Čitanje i crtanje stripova, a nakon toga u 12.15h – promocija podlista dnevnika Pobjeda, posvećenog Udruženju strip-autora Crne Gore. Na promociji podlista govoriće predsjednik Udruženja i urednik izdanja Simon Vučković. Program obilježavanja Međunarodnog dana čitanja stripova u javnosti nastavlja u bioskopu Cadmus Cineplex u 13h kada će biti otvorena izložba Škole stripa i ilustracije – Budva, a govoriće predavač Simon Vučković.

Ljubitelje stripa i umjetnosti u čitaonici Biblioteke očekuje kvalitetno i dinamično druženje uz čitanje stripova, kvalitetom više što će događaju prisustvovati mladi talentovani polaznici Škole stripa i ilustracije koja već četvrtu godinu postoji i nastavlja rad. Oni će iskoristiti priliku da pokažu prisutnima svoje crtačko umijeće, koje bez obzira na njihove godine nije zanemarljivo, jer neki od njih već imaju objavljene svoje radove u renomiranim magazinima stripa i lokalnim časopisima.avgust – Međunarodni dan čitanja stripova je dobra prilika da Narodna biblioteka Budve kao najstarija i najvažnija

Međunarodni dan čitanja stripova je dobra prilika da Narodna biblioteka Budve kao najstarija i najvažnija kulturna institucija u gradu podsjeti nas i na to da se vratimo čitanju kvalitetnih stripskih izdanja, i knjigama za koje u ovom užurbanom svijetu pronalazimo sve manje vremena.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7611

Objavio dana kol 27 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN