„Marta i sedam strahova“ na Sceni između crkava

U neđelju, 15. avgusta, sa početkom u 21 čas, na sceni između crkava biće izvedena predstava „Marta i sedam strahova“, po tekstu Ivane Vuković, a u režiji Natalije Manojlović. Predstava je koprodukcija Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u saradnji sa udrugom BoliMe iz Zagreba.

Na sajtu ziher.hr, o predstavi je zapisano: „Kada je došla na svetionik, Marta se osjećala tako da nije znala kako se osjećala i u tome je bila tvrdoglavo usamljena. Brižno je njegovala svoje crne misli, valjala se u svojim strahovima i bez borbe dopuštala vlastitim babarogama da joj remete ritam disanja. Marta je smatrala da se samo ona tako osjeća. Prisvojila je čak i tjeskobu, uzela je samo za sebe, ne ostavivši mi ni komadić. Marta je i tužna i srećna, i osjetljiva i raspoložena, i panična i uzbuđena, i sjetna i vesela, i poletna i zakočena. Marta ponekad plače, Marta ponekad hrče u snu, a ponekad ne može izaći iz stana. Ponekad se boji. Baš kao i ja. Baš kao i ti. Baš kao i on i ona. No, Marta je rekla da se boji. Marta je izgovorila: boli me.”

Režiju je uradila Natalija Manojlović, dramaturgiju Ivana Vuković,  kostimografiju Ana Fucijaš, a autor videoprodukcije je Miro Manojlović.

U predstavi igraju: Andreja Jandrić i Matija Čigir.

Strahovi: Jerko Marčić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula.

Napomena: Molimo publiku da se striktno pridržava epidemioloških mjera tokom izvođenja programa XXXV festivala „Grad teatar“ (nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija na ulazu su obavezni).

Pres-služba „Grada teatra“

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9004

Objavio dana kol 15 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN