„Mala škola pismenosti“ u Crvenoj komuni

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u prostorijama Crvene komune u Petrovcu od utorka, 11. februara počinju tromjesečne radionice za djecu „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“ i „Mala škola pismenosti“ namijenjene  djeci uzrasta od 8 do 15 godina.  Obje radionice će se odvijati svakog utorka do 5. maja i obje u terminu od 14 do15 časova. Sve radionice su besplatne za polaznike.

Radionica „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“ namjenjena  je djeci uzrasta od 8-10  godina. Osmišljena je da osposobi djecu da se nesmetano izražavaju i da bogateći rječnik razvijaju i samopouzdanje prilikom samostalnog i javnog izlaganja. Uz zajednički odabir teme, voditelj radionice i djeca će osmišljavati monologe i dijaloge i stvarati priče. Budući da je dosadašnje iskustvo u radu sa djecom pokazalo da se oni najbolje oslobađaju i izražavaju kroz nastup na sceni, to će  biti i krajnji cilj ove radionice.

Radionica „ Mala škola pismenosti“ namjenjena je djeci  uzrasta od 11-15 godina. Cilj  rada je sticanje, proširivanje i utvrđivanje znanja iz gramatike na nov način. Učesnici će  se učiti smislenim i pravilnim načinom pisanja i govorenja i vještinom javnog nastupa u kome će  sve naučeno  moći demonstrirati. Sa djecom će se pomoću raznih veb igrica i alata raditi na bogaćenju riječnika. Dobiće mogućnost da na interesantan način dožive čitanje, knjigu i pisce. Motivisaće se da osmišlavaju gramatički pravilne tekstove, priče i da usavršavaju usmenu i pismenu komunikaciju formalnog i neformalnog tipa.

Radionice će voditi profesorica Ivana Kurtović.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8131

Objavio dana velj 10 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN