”Mačor” u Kotoru

Petog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kao i svih predhodinh dana, bilo je, prije svega, dobre zabave. Zabavu su ovog puta napravili glumci Gradskog pozorišta iz Podgorice: Dubravka Drakić, Dejan Đonović, Jelena Simić, Emir Ćatović, Branka Femić, Branimir Popović, Sanja Popović, Božidar Zuber, Pavle Ilić i Anđelija Rondović na čelu sa rediteljem Gorčinom Stojanovićem, izvođenjem predstave “Mačor u čizmama”.  Brojna publika na Ljetnjoj pozornici je s velikom pažnjom pratila kako glumci igrom i pjesmom govore o postizanju životnog uspjeha i čistom srcu i kako se nositi sa konačnim odlaskom.

Ljetnja pozornica, Mačor u čizmama (6+) | Gradsko pozorište Podgorica, Foto: Duško Miljanić

Ljetnja pozornica,
Mačor u čizmama (6+) | Gradsko pozorište Podgorica, Foto: Duško Miljanić

U sklopu pratećeg dijela pažnju je privukla i promocija knjige „Cipela na kraju sveta“ pisca Dejana Aleksića, koji je dobio književnu nagradu Politikinog zabavnika. Na promociji su govorili autor knjige i zamjenik glavnog i odgovornog urednika Politikinog zabavnika Petar Milatović.

Dana 06.07. na Festivalu će biti dvije predstave u glavnom programu. Prva u 20h, u Kulturnom centru, predstava “Zaboravljena zemlja”, Lutkarskog teatra Merlin iz Grčke. Zatim u 21:30h na Ljetnjoj pozornici predstava “Pazi, zebru gazi” u produkciji Centra za kulturu Tivat.

Sjutra će se odigrati predstava “Luda šuma” u koprodukciji Glej teatra iz Ljubljane i Dječijeg kazališta Dubrava iz Hrvatske u 21:30h na Ljetnjoj pozornici.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3411

Objavio dana srp 6 2015. u kategoriji Izvještaj, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN