Lucidno saznanje

Astralna projekcija je termin koji vodi porijeklo iz zapadnog hermetizma. Pod drugim imenima bio je poznat hiljadama godina kako u okviru istočne, tako i zapadne spiritualnosti, za određenje konkretnog duhovnog postignuća i vještine. Danas se za isti ili sličan fenomen u parapsihološkoj literaturi koriste pojmovi kao što je izvan tjelesno iskustvo ili lucidno sanjanje. U svakom slučaju, astralna projekcija je sposobnost voljnog napuštanja fizičkog tijela prebacivanjem svijesti u astralno tijelo i korišćenje astralnog tijela za boravak na fizičkoj i drugim astralnim ravnima.Prema spiritualnom određenju astralni svijet je samo jedan od niza superiornih planova u odnosu na fizički plan. On je načinjen od fine eterične materije – energije i stalno je u interakciji sa fizičkim planom.Kao i fizičko tijelo, tako je i astralno tijelo samo nosilac i sadržavalac svijesti. Nalik fizičkom tijelu i astralno tijelo se poslije smrti razgrađuje, a besmrtno, božansko biće, prelazi na druge nivoe postojanja.Kao što je fizičko tijelo prilagođeno u materijalnom svijetu, tako je astralno tijelo sačinjeno za prebacivanje na astralnom planu, mada vrlo kratko može da boravi i na fizičkoj ravni.Astralno tijelo takođe ima svoja čula, nalik fizičkim čulima.

Ona su često povezana sa onim što nazivamo intuicija ili šesto čulo. Astralnim očima vidimo slike i filmove na mentalnom ekranu, ulazimo u vizije, otkrivamo predjele i likove koje nikad nijesmo sreli na fizičkom planu. Astralnim ušima ponekad čujemo korake, zvuke, riječi ili glasove u praznom stanu. Kada osjetimo mirise koje znamo da nemaju izvor u našem okruženju, aktivirano je astralno čulo mirisa. Astralna projekcija može da se uči, uvježbava i usavršava. Nekim ljudima se ona spontano dešava i lako ovladaju za nekoliko dana ili nedjelja, ali u prosjeku je potrebno nekoliko mjeseci da bi se doživjelo prvo iskustvo svjesne astralne projekcije. Najčešće prepreke i problemi u ovladavanju su naši strahovi, predrasude i energetske blokade koje postoje na fizičkom tijelu.Britanska istraživanja su pokazala da je svaki treći čovjek imao neko iskustvo spontane astralne projekcije. Okolnosti koje potenciraju ovakve astralne projekcije su deprivacija sna (kad se provede više od 24 sata bez sna), dubok trans, produžene meditacije ili vizuelizacija.

M.M.M.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=914

Objavio dana pro 17 2010. u kategoriji Uvjerenja. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN