“Krim pod okupacijom”

Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ i Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori organizuju izložbu fotografija i projekciju filma, a povodom petogodišnjice od okupacije Krima, u utorak 5. marta u KIC-u „Budo Tomović“.

U okviru obilježavanja ovog datuma u izložbenom holu KIC-a u 18 sati biće otvorena izložba fotografija pod nazivom „Krim pod okupacijom“. Izložba će obuhvatiti 27 fotografija čiji su autori novinari Radija Slobodna Evropa/Radio Slobode. Fotografije prikazuju masovne proteste Krimljana protiv ruske okupacije i miting organizovan u spomen žrtvama deportacije krimskih Tatara. Izložbu će svečano otvoriti ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori Nj. E. Natalija Fijalka.

Istog dana, u sali DODEST sa početkom u 19 sati, biće prikazan dugometražni, višestruko nagrađivani film “Haytarma” (2013), poznatog ukrajinskog i krimsko-tatarskog reditelja Ahtema Sejtablajeva. Film je inspirisan istinitim događajima i donosi priču o deportaciji Krimskih Tatara ispričanu iz ugla glavnog junaka, pilota koji se vraća u svoj rodni grad i svjedoči o ovom događaju.

Film je titlovan na engleski jezik.

Nakon projekcije, publika će biti u prilici da razmijeni utiske sa rediteljem i glavnim glumcem u filmu Ahtemom Sejtablajevim.

Ulaz je besplatan.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6836

Objavio dana ožu 5 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN