KotorArt Talenti u Santa Barbari

Andrija Jovović

KotorArt Talenti, Andrija Jovović (klavir) i Nastasja Vojinović (violina) održaće koncert u Santa Barbari (Kalifornija) na čuvenoj Music Academy of the West. Koncert je planiran za petak, 31. januar sa početkom u 19h u Weinman sali, a na koncertu će učestvovati i Sara Bashore (viola i violina) i Katrina Agate (violončelo), izuzetne mlade umjetnice iz Santa Barbare, koje su već boravile u Kotoru i na festivalu KotorArt imale zapažene nastupe.

 

Sam koncert, ali i ovako sjajna prilika za mlade muzičare iz Crne Gore, nastao je kao inicijativa Festivala KotorArt i odbora pobratimljenih gradova Kotora i Santa Barbare, na čelu sa g. Džordž Lilijem /George Lilly/, predsjednikom odbora.

Na dan koncerta, mladi umjetnici će održati uvodno predavanje i mini koncert na UCSB (University of California Santa Barbara) đe će publici pričati o svom iskustvu na Festivalu KotorArt. Da podsjetimo, svi mladi umjetnici, kako iz Crne Gore tako i iz Kalifornije, su gostovali na festivalu tokom 2018. i 2019. godine i u okviru platforme KotorArt Talenti imali priliku da se predstave festivalskoj publici na nekoliko koncerata.

 

Nastasja Vojinović

Festival KotorArt vrijedno radi i na razvijanju partnerskih odnosa upavo sa kalifornijskim univerzitetom u Santa Barbari. Da podsjetimo, Isak Adižes, svjetski stručnjak u oblasti menadžementa i liderstva, održao je predavanje na temu „Tajne uspjeha: moderne kompanije i liderstvo“ na festivalu 2019. godine. Pored umjenika, razvila se i saradnja na drugim poljima između dva grada: mladi vaterpolisti iz Santa Barbare su boravili u Kotoru đe su vrijedno radili i sticali neophodno iskustvo za dalji napredak dok su mladi kuvari iz JU „Resursni centar za sluh i govor Dr Peruta Ivanović“ iz Kotora, boravili u kaliforniji đe su uz pomoć sjajnih šefova kuhinje, sticali vještine koje su nekima promjenile život.

 

Svi ovi projekti predstavljaju izuzetan i odnos za primjer dva pobratimljena grada.

Rukovodstvo KotorArta joše poručuje:

Našim mladim talentima, Andriji Jovoviću i Nastasji Vojinović želimo puno sreće i uspjeha u Santa Barbari. Zadatku smo prišli veoma odgovorno i ozbiljno i sretni smo što saradnja sa odborom pobratimljenih gradova rezultira upravo ovakvim projektima gdje mladi talenti dobijaju svoje mjesto i zasluženu pažnju. Konstantna i pažljiva briga o mladima je možda i najneophodnija ako razmišljamo dugoročno da unapredimo naše društvo. Zato na Festivalu, sa početkom od ljeta 2020. godine uvodimo i KotorArt Akademiju, gdje smo mladim muzičarima obezbjedili vrhunske predavače na seminarima koji će se održavati u Kotoru. O detaljima KotorArt Akademije javnost ćemo uskoro obavjestiti. – saopštili su iz PR službe Festivala.

 

NAPOMINJEMO:

Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od državnog značaja za kulturu Crne Gore, dobitnik je najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Wild Beauty Awards“ i proglašena za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori za 2018. godinu. Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa preko 200 programa (više desetina glavnih i preko stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači više desetina hiljada posjetilaca čime se svrstava u najposjećenije festivale ovog tipa u regionu. Međunarodni festival KotorArt 2019. godine održao se pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore, sa podrškom brojnih sponzora poput Luštice Bay, Coca-Cole, Porto Montenegra i mnogih drugih. Za više informacija pratite KotorArt na društvenim mrežama Facebook i Instagram @kotorart  ili posjetite www.kotorart.me

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8093

Objavio dana sij 27 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN