KotorArt Don Brankovi dani muzike – najava programa

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacionog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspijevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja.

 

Petar Garić

Na programu Festivala za danas, utorak 28. jula sa početkom u 21 čas,  publika na društvenoj mreži Facebook i na YouTube kanalu Festivala,  može odslušati tradicionalni koncert koji Festival realizuje u saradnji sa Muzičkom školom „Vida Matjaniz Kotora, na kom se predstavljaju najbolji đaci škole.

 

U srijedu 29. jula, Peraštane će buditi zvuci kola Bokeljske mornarice koji dopiru sa barke, dok je istog dana za popodnevne časove u  Starom gradu Kotoru predviđeno muzičko iznenađenje, kao poklon optimističnijih tonova i dobre energije za stanovnike gradskog jezgra.

 

Marija Đurđević-Ilić

Za četvrtak 30. jula bio je predviđen koncert gudačkog kvarteta Allegria, koji se zbog povrede jednog od članova ansambla pomjera za četvrtak 20. avgust.

U subotu, 01. avgusta planiran je koncert  duvačkog tria kojeg čine Marija Đurđević Ilić (flauta), Petar Garić (klarinet) i Georgi Kalajdžijev (fagot). Ovaj koncert istaknutih duvača, članova Crnogorskog Simfonijskog Orkestra i profesora Muzičke akademije Cetinje, održaće se u Crkvi sv. Duha, sa limitiranim brojem publike koji je dozvoljen mjerama NKTa, uz direktan prenos na društvenoj mreži Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala. 

 

Segment Pjaca od džeza je planirana za u neđelju 02. avgusta u Kotoru na Pjaci od Kina, kada će nastupapiti Baltazar Trio kojeg čine Stefan Pavićević (saksofon), Milivoje Pićurić (bas) i Blažo Tatar (bubnjevi). Ovaj podgorički sastav nastupa sa početkom u 22h. 

 

Georgije Kalajđijev

Pored ovih programa, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima Luke umjetnosti, koji podrazumijevaju nastupe mladih muzičara sa terasa nekoliko kotorskih palata, kreirajući posebnu atmosferu Starog grada tokom festivala, kao i jutarnje koncerte „Muzika Boke“ sa barke, uz koje se zaliv već nekoliko jutara, sa prvim zracima sunca budio.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8354

Objavio dana srp 28 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN