KotorArt: Đečje scensko stvaralaštvo

„Sniježna kraljica“ Gradskog kazališta Trešnja iz Hrvatske na KotorArt Kotorskom Festivalu pozorišta za đecu

Đečje scensko stvaralaštvo-predstavila se đeca iz Kotora, Cetinja i Podgorice

Kotor, 8. jul 2018.

 

7. DAN FESTIVALA – Sniježna kraljica – 07.07.2018. – Foto: Duško Miljanić

Juče je na KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za đecu odigrana predstava Sniježna kraljica, Gradskog kazališta Trešnja iz Hrvatske, za koju je tekst i dramatizaciju radila Lada Kaštelan, a režirao je Paolo Tišljarić. U predstavi igraju: Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić, Senka Bulić, Luka Bulović, Dubravka Lelas, Ana Vilenica, Tena Jeić Gajski, Paško Vukasović, Tamara Garbajs, Silvio Mumelaš, Kruno Bakota, Aleksandra Naumov, Karla Brbić, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Jure Radnić.

Brojna kotorska publika je na obnovljenoj Ljetnjoj pozornici sa velikom pažnjom pratila adaptaciju ove čuvene bajke Hansa Kristijana Andersena.

Kada je u pitanju đečije scensko stvaralaštvo, juče su se na Kotorskom festivalu predstavila đeca iz Kotora, Podgorice i Cetinja.

Plesni klub Mystic i Kreativno-edukativni centar Cre-Art iz Podgorice na Trgu od oružja predstavili su se izvedbom Kako je nastala duga. S druge strane, na Pjaci od Kina, Plesni studio Infinity je izveo Baletsko plesno ljeto, a Art grupu Montenegro Kotorani su mogli viđeti u izvođenju Ljetnje priče.

U Perastu je održan koncert Peraške gazde, u kojem su učestvovali polaznici radionica.

7. DAN FESTIVALA – Sniježna kraljica – 07.07.2018. – Foto: Duško Miljanić

Ni jučerašnji dan na Kotorskom festival nije prošao bez književnosti, pa je Nataša Nelević na Pjaci od Kina promovisala svoju knjigu Čupa – To sam ja!.

z KotorArt Kotorskog festivala i za śutra najavljuju bogat program, u okviru kojeg će biti izvedene predstave Kaštanka Kazališta Virovitica i Legenda o hrabrosti Čiča Mičinog pozorišta. U okviru đečijeg stvaralaštva na program su Radost i gosti,Kako omogućiti razvoj samopoštovanja kod đece? i Mala sirena. Najavljen je i koncert u Perastu Na lijepom plavom Jadranu.

 

 

 

Napominjemo:

Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od državnog značaja za kulturu Crne Gore, jedan je od najvećih i najznačajnijih festivala umjetnosti u Crnoj Gori i regionu. Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa preko 200 programa (više desetina glavnih i preko stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači više desetina hiljada pośetilaca čime se svrstava u najpośećenije festivale ovog tipa u regionu. Međunarodni festival KotorArt 2018. godine održava se od 28. juna do 13. avgusta 2018. godine, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore, sa podrškom brojnih sponzora poput Luštice Bay i Coca-Cole. Za više informacija pratite KotorArt na društvenim mrežama Facebook i Instagram @kotorart  ili pośetite www.kotorart.me

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6226

Objavio dana srp 8 2018. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN