Kotor u znaku tanga

U okviru pratećih programa Međunarodnog festivala KotorArt i ideje oživljavanja kotorskih trgova i pjaca, u naredna dva dana Kotor će biti u znaku najpopularnijeg plesa na svijetu – tanga koji će ulice, trgove i gotovo svaki slobodni prostor pretvoriti u plesne podijume.

„Više ansambala iz pratećih programa KotorArta, među kojima su i duvački i gudački ansambli, koji su angažovani kroz audiciju za basking umjetnike (busking), odnosno ulične performere, tokom popodneva u srijedu i četvrtak sviraće tango i prirediti za posjetioce u Kotoru nezaboravnu priliku da uživaju u nesvakidašnjem plesnom performansu koji će na raznim lokacijama grada izvoditi članovi plesne škole „Buena Vista“ iz Podgorice, kojom rukovodi Ivan Jovanović“, najavila je Sara Lakičević, PR KotorArta.

Ova plesna revija biće ujedno i zagrijavanje atmosfere pred koncert na Ljetnjoj pozornici, u četvrtak 27. jula, kada će tango muziku izvoditi violinista Stefan Milenković i akordeonista Marko Hatlak, udruženi sa pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Herman-Gajzerom u energičnom ansamblu Tango Compas. Kao gostujući vokal, nastupiće Ana Bezjak. „Buena Vista“ će biti plesni pratilac i ovog događaja.

„Buena Vista“ je osnovana 2008. godine i za vrlo kratko vrijeme je postala vodeća škola u Crnoj Gori kada je riječ o salsi, argentinskom tangu i afro-kubanskim plesovima.

Stefan Milenković, svjetski priznati violinista i Marko Hatlak, svestrani slovenski koncertni harmonikaš, združili su snage u energičnom sastavu Stefan Milenkovich & Marko Hatlak Tango Compás. Ovaj projekt istražuje intenzivnu, mračnu ljepotu i strast tanga.

Muzičari sastava dolaze iz različitih žanrova – od Milenkovićevog svijeta klasične dubine, Hatlakovoga isprepletanja klasike s tango i etno muzikom, do Herman Gaiserovog poigravanja sa džezom i Črnčecovih čudesnih improvizacija, tako da nastaje zanimljiva simbioza muzike koja nudi oba vidika.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5717

Objavio dana srp 26 2017. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN