“Kontraevolucija” u Kolašinu

Drama “Kontraevolucija” nastala po tekstu i u režiji Obrada Nenezića biće izvedena u okviru sedmog Međunarodnog festivala alternativnog teatra “Korifej”. Petnaesto izvođenje predstave biće organizovano u subotu, 21.avgusta, u Centru za kulturu u Kolašinu, sa početkom u 20 sati.

Koproducenti predstave su KIC “Budo Tomović” i JU “Zahumlje”, a u glumačkoj postavi su: Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Đorđije Tatić. Kostim i scenografiju je radio Darko Musić, muziku Nedjeljko Pejović, a ton i odabir muzike Ivan Zirojević.

Predstava se bavi istraživanjem i ispitivanjem ljudske mašte i izdržljivosti, te evolucijom čovjeka i njegovog stvaralaštva, u ovom slučaju androida i njegove ljepše polovine – ginoida. U toj evoluciji učestvuju nauka, tajne službe, religija, teorije zavjere i zdrav razum. Sukob tih beskrajnih pojmova dovodi do komedije situacije i karaktera.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9016

Objavio dana kol 19 2021. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN