Koncert Vladane Perović u KIC-u

Mlada crnogorska pijanistkinja Vladana Perović predstaviće se publici na svom prvom samostalnom koncertu u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović”, u petak, 19. oktobra u Velikoj sali u 20 sati.

Koncert se organizuje u okviru redovnog muzičkog ciklusa “Mladi talenti”, a umjetnica će tom prilikom izvesti djela Johana Sebastiana Baha/arr., Feruća Buzonija (Čakona iz Partite br. 2), Feliksa Mendelsona (Ozbiljne varijacije op. 54) i Modesta Musorgskog (Slike s izložbe).

Vladana Perović je rođena 1995. u Podgorici u porodici muzičara i već sa pet godina je počela da svira klavir. Završila je klavirski odsjek u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi Irme Marković. Studirala je na prestižnom Konzervatorijumu Santa Ćećilije (Accademia Nazionale di Santa Cecilia) u Rimu u klasi profesora Rikarda Marinija (Riccardo Marini), đe je završila osnovne i magistarske studije sa najvišim ocjenama. Trenutno je na magistarskim studijama kamerne muzike na istom konzervatorijumu u klasi profesora Roberta Galeta (Roberto Galletto). Dobitnica je velikog broja prvih i specijalnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima i pored toga priredila veliki broj koncerata sa eminentnim muzičarima.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6434

Objavio dana lis 12 2018. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN