Koncert violiniste Vujadina Krivokapića

Violinista Vujadin Krivokapić prirediće koncert za solo violinu u organizaciji KIC-a “Budo Tomović” u ponedjeljak, 28.marta, u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice u 20 sati.

Na programu su djela: Igora Stravisnkog “Elegija”, Đuzepea Tartinija “Sonata u g-molu”, Alfreda Šnitkea “Paganiniju”, Žorža Eneskoa “Preludijum u unison” i Fazila Saja “Kleopatra”.

Vujadin Krivokapić je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Školskom centru za muziku i balet “Vasa Pavić“ u Podgorici u klasi Vilija Ferdinandija. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu (FMU) 1999. godine, u klasi prof. Dejana Mihajlovića, a kasnije i magistrirao na istom fakultetu, u klasi istog profesora. Nakon toga, 2002. godine, upisao je magistarske studije na Fakultetu za muziku u Montrealu (Université de Montréal, Faculté de Musiqué), Kvebek, Kanada, u klasi prof. Eleonore Turovski. Magistrirao je 2004. godine. Laureat je više internacionalnih i studentskih takmičenja među kojima se izdvaja stipendija dobijena od Univerziteta u Montrealu. Na Muzičkoj akademiji na Cetinju angažovan je 2008. godine, kao saradnik u nastavi u klasi prof. Grigorija Kraska. Trenutno radi kao vanredni profesor na studijskom odsjeku Gudači, predmet-Violina. Takođe obavlja dužnost prodekana za umjetnost, od 2019. godine. Do sada je ostvario brojne nastupe u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju cjelovečernji resitali u salama: “Claude Champagne” u Montrealu, „Lee Foundation Theatre“ u Singapuru, „Musikverein“ i „Haus der Musik“ u Beču, „First Presbuterian Church“ u Trentonu, „Bersinger Theatr“ u Lankasteru, Konzervatorijum „Zheijang“ u kineskom gradu Hangzhou, velika scena KIC i CNP u Podgorici i dr. Pored pomenutih, gostovao je i u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji, Rumuniji, Francuskoj, Turskoj, Rusiji, Kini, Americi i Kanadi. Predavao je na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu među kojima izdvaja Univerzitet centralne Oklahome, SAD, Transilvanijski univerzitet u Brasovu, Rumunija, Konzervatorijum „Zheijang“ u Hangzhou, Kina. Od 2015. godine, angažovan je kao predavač na Festivalu gudača u Perastu. Zauzimao je mjesto koncert-majstora u Crnogorskom kamernom orkestru, Crnogorskim gudačima i Crnogorskom simfonijskom orkestru. Nastupao je i sarađivao sa priznatim domaćim i stranim umjetnicima. Seriju koncerata sa repertoarom za solo violinu Vujadin Krivokapić je počeo da realizuje u okviru muzičkog programa KIC „Budo Tomović“ 2015. godine. Ovo je treći program u tom ekskluzivnom serijalu.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9196

Objavio dana ožu 27 2022. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN