Koncert Gradskog hora “Nikola Đurković”

Gradski hor Kulturnog centra “Nikola Đurković” premijerno će prirediti koncert na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u četvrtak, 31.marta, sa početkom u 20 sati.

Na repertoaru ansambla nalaze se popularne kompozicije domaćih i stranih autora, izvorne melodije iz Boke, kao i višeglasne kompozicije klasične muzike. Horom rukovode profesorke Dušica Ćetković i Ljiljana Dončić.

Gradski hor Kulturnog centra “Nikola Đurković” nastao je 2018. godine na inicijativu uprave ove institucije, s idejom da se obnovi tradicija horskog pjevanja koja je kao organizovani oblik muzičkog života grada Kotora, postojala još od 19. vijeka. Sa svojih dvadeset pet članova, obnovljen Gradski hor je tokom prethodne tri godine aktivno učestvovao u kulturnim zbivanjima Kotora. U decembru 2019. godine Hor je održao prvi cjelovečernji koncert, a godinu dana ranije osvojio je svoju prvu nagradu, na Festivalu Adriatica Nova.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9205

Objavio dana ožu 30 2022. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN