Koncert flautiskinje Petre Lekić

Mlada crnogorska flautistkinja Petra Lekić održaće koncert u okviru KIC-ovog ciklusa “Mladi talenti” u poneđeljak, 10.februara, u velikoj sali, u 19 sati.

Umjetnica će u pratnji pijanistkinje Marije Barović na svom prvom solističkom koncertu izvoditi djela: Volfganga Amadeusa Mocarta, Saverija Merkadantea, Gabrijela Forea i Fransoa Bornea.

Flautistkinja Petra Lekić je sa sedam godina započela svoje muzičko obrazovanje u Osnovnoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru, u klasi Biljane Dedić. U tom periodu osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Srednju školu započela je u Muzičkoj školi za talente “Andre Navara” u Podgorici, u klasi pomenute nastavnice, a zatim nastavila u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”, u klasi Borisa Nikčevića. Tokom tog dijela školovanja osvajala je brojne nagrade na takmičenjima u Italiji, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Sa 17 godina primljena je na Univerzitetu za muziku i primijenjene umjetnosti u Beču, gdje trenutno studira II godinu flaute, koncertni smjer, u klasi prof. Karin Bonelli. Sviranje na flauti je usavršavala kod mnogih uglednih umjetnika kao što su: Paolo Taballione, Gisele Masheyaki-Beer, Dejan Gavrić, Felix Renggli, Hansgeorg Schmeiser, Žana Lekić, Marina Nenadović i dr. Više puta je učestvovala na KIC-ovom Ljetnjem kampu za kamernu muziku, i nastupala na završnim koncertima u okviru kamernih ansambala i orkestra.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8113

Objavio dana velj 6 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN