Koncert Boška Bisimljaka i Elene Jovićević

U četvrtak, 12. avgusta, u crkvi Santa Marija, u Starom gradu, sa početkom u 21 č, nastavlja se ovogodišnji muzički program festivala „Grad teatar“. Na programu je koncert Boška Bisimljaka (truba) i Elene Jovićević (klavir).

Ove godine, JU „Grad teatar“ će omogućiti mladim muzičarima Budve, srednjoškolcima i studentima, koji su do sada pokazali najbolje rezultate na takmičenjima u sredinama gdje uče, da prikažu dio svog talenta i znanja pred pravom festivalskom publikom. Selekciju za ovaj dio off programa festivala, pod nazivom Podijum mladih, uradio je pijanista Nikola Vučković.

Boško Bismiljak je rođen 2001. godine u Beranama. Student je treće godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Nenada Markovića, odsjek truba. Srednjoškolsko obrazovanje je završio u Kotoru, ŠOSMO „Vida Matjan“, odsjek truba, u klasi profesorice Sare Lakičević. Kada su u pitanju takmičenja, Boško je osvojio mnoge nagrade: Muzički festival mladih Crne Gore–tri prve nagrade i jedna druga, Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“-Beograd–dvije prve nagrade i jedna druga, Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“- Beograd–prva nagrada i Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko”–laureat.

Elena Jovićević je rođena 2001. godine u Kotoru. Osnovnu muzičku školu završila je u Budvi, u klasi profesorice Radmile Trnski, a svoje muzičko obrazovanje nastavlja u srednjoj muzičkoj školi ,,Vida Matjan” u Kotoru, u klasi profesorice Ljiljane Dončić. Srednju školu završava sa diplomom Luča i ističe se na polju korepeticije. Učesnica je brojnih takmičenja i seminara kod prestižnih pijanista (Vladimir Milošević, Rita Kinka, Lipin Xiao, Vladimir Mlinarić). Nastupala je u brojnim kamernim sastavima i već od srednje škole nastupa i radi kao korepetitor. Od trećeg razreda srednje škole sarađuje sa sopranom Antoniom Vučinović sa kojom je imala mnogobrojne koncerte. Elena Jovićević je trenutno student muzičke akademije na Cetinju u klasi profesora Vladimira Domazetovića a svoje dalje obrazovanje planira da nastavi u inostranstvu.

 

 

***

Iste večeri, 12. avgusta, sa početkom u 21 čas, u amfiteatru manastira Sv. Trojice u Stanjevićima, na programu je predstava „Zelena čoja Montenegra“, po motivima romana Moma Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom, a u režiji Nikite Milivojevića. Predstava je koprodukcija  JU „Grad teatar“ Budva, Beogradskog dramskog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Režiju, adaptaciju teksta i scenografiju je uradio Nikita Milivojević, kostimografiju je uradila Jelena Stokuća, scenski pokret Amalija Benet, a kompoziciju Aleksandar Srebrić.

U predstavi igraju: Miloš Pejović, Dejan Đonović, Emir Ćatović, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Maja Stojanović, Andrija Kuzmanović, Branimir Brstina, Marko Živić, Milorad Damjanović, Ivan Zablaćanski, Stefan Radonjić.

Predstava je na programu i u petak, 13. avgusta. Za publiku je obezbijeđen prevoz sa stanice Mediteran Expressa (u gradu) u 19.30 h.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8988

Objavio dana kol 11 2021. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN